Malatya'dan Doğu Karadeniz'e Tur - Son Dakika
Yerel

Malatya'dan Doğu Karadeniz'e Tur

Malatya\'dan Doğu Karadeniz\'e Tur

Malatya’dan Doğu Karadeniz Bölgesi’ne basın mensupları tur düzenleyerek, yeşil, orman, dere ve temiz havada stres attı.

21.08.2014 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'dan Doğu Karadeniz Bölgesi'ne basın mensupları tur düzenleyerek, yeşil, orman, dere ve temiz havada stres attı.

Artvin İli Borçka İlçesi Macahel bölgesinde bir süre konaklayan basın mensupları, rehber Necdet Sarı nezaretinde, UNESCO tarafından biyolojik çeşitlilik ve ekosistem biosfer rezerv alanı ilan edilen bölgede doğa harikası yerleri gezdi.

Malatya'dan Artvin'e giden basın mensupları, ayrıca, 15'nci Macahel Saf Kafkas Arı ve Bal Festivali'ne de katıldı.

Merkezi İstanbul'da bulunan Macahel Vakfı'nın organize ettiği festivale, ilin protokol üyelerinin yanı sıra, sanatçı ve yazar Zülfi Livaneli, eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Erdal İnönü'nün hanımı Sevinç İnönü, Belgesel Yapımcısı Nebil Özgentürk, RTÜK Başkanı Davut Dursun, müsteşarlar, genel müdürler, iş adamları katıldı.

Macahel'de Bumbulay bungalo denilen ahşaptan yapılı evlerde kalan basın mensupları, yanlarında götürdükleri kuru kayısıları ikram ederek, kayısının daha fazla tanıtılması için de çaba gösterdi.

Doğu Karadeniz Bölgesi'ne düzenlenen doğa gezisini değerlendiren Gazeteci Yazar Alişan Hayırlı, "Kavurucu ve bunaltıcı sıcakların hüküm sürdüğü Malatya'da dereceler 40'ı gösterdiği bir zamanda, 5 kişilik ekiple yola koyulduk. İstikametimiz Artvin. Doğu Karadeniz'in en doğusu. Gürcistan sınırı. Unesco'nun Biyosfer rezerv alanı olarak ilan ettiği, el değmemiş, doğal yapısı bozulmamış oksijen deposu: Macahel Bölgesi. Yeşilin her renginin, ağacın her çeşidinin, hayvanların her türünün kök saldığı dünyanın en gözde tabiat harikası: Borçka ve Şavşat.

Yaz aylarında bile bir gün içinde hem yağmuru, hem sisi, hem fırtınayı, hem güneşi, hem doluyu hem soğuğu ve hem de sıcağı aynı anda soluduğunuz müstesna bir yöre. Dünyada eşi ve benzerinin zor bulunduğu Macahel'i ve diğer doğa harikası yerleri gezdik. İki yıl önce gittiğim doğa harikası yerlere bu kez basın mensubu arkadaşlarla gittik. Toprağı, havası, suyu ve insanı mıknatıs gibi çekiyordu" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'dan Doğu Karadeniz'e Tur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement