Malatya Merkezli Sahte Para Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Malatya Merkezli Sahte Para Operasyonu

Malatya merkezli iki ilde gerçekleştirilen sahte para operasyonunda 8 kişi tutuklandı.

05.08.2015 18:16

Malatya merkezli iki ilde gerçekleştirilen sahte para operasyonunda 8 kişi tutuklandı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün istihbari çalışması sonucu İstanbul'dan temin ettikleri sahte paraları Karadeniz bölgesinde bulunan illerde piyasaya sürdükleri ve bu şekilde lüks yaşadıkları belirlenince operasyon için düğmeye basıldı.

Malatya'da da 3 ayrı sahte para olayına karışan şebekenin çökertilmesi için Malatya merkezli başlatılan operasyonda Samsun Emniyeti ile irtibata geçilerek Çarşamba ve Terme ilçelerinde M.K., M.K., A.K., G.S., İ.Y. F.C., Z.D. ve E.Ü. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 116 adet sahte 100 TL'lik banknot ele geçirilirken E.U., A.B., Z.D., Ö.İ. ve M.K. isimli şüphelilerin Malatya merkezde 2 adet ve Battalgazi İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde de 1 adet olmak üzere 3 ayrı sahte para olayına karıştıkları tespit edildi.

Samsun'da gerçekleşen operasyonda toplam 11 bin 900 TL sahte para ele geçirilirken gözaltına alınan 8 şüpheli sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

Operasyonun Malatya ayağında da devam eden çalışmalarda Malatya merkez ve bazı ilçelerinde 4 ayrı sahte para olayında şüpheliler M.K., F.T. ve A.A isimli şahıslar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yakalandı. Gözaltına alınan 3 şüpheli parada sahtecilik suçu kapsamında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Malatya E Tipi cezaevine gönderildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Malatya ve Samsun'da gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 11 kişinin tutuklandığı belirtildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Malatya Merkezli Sahte Para Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement