Malatya'nın İlçelerinde Vatandaşlara Aşure Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Malatya'nın İlçelerinde Vatandaşlara Aşure Dağıtıldı

Malatya'nın Battalgazi ve Arguvan ilçelerinde vatandaşlara aşure dağıtıldı.

06.11.2015 17:02

Malatya'nın Battalgazi ve Arguvan ilçelerinde vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Battalgazi ilçesi Alacakapı ve Meydanbaşı mahallelerinin muhtarlarınca organize edilen aşure dağıtım töreni Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi.

Cuma Namazı çıkışında 5 bin kişiye aşure dağıtımının yapıldığı etkinliğe, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Kaymakam Vedat Yılmaz, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçe Emniyet Müdürü Murat Gülmüş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan, burada yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin millete ve topluma barış getirmesini temenni etti.

Tüfenkçi de Muharrem ayının aynı zamanda yas ayı olduğunu belirterek, "Kerbela'daki üzücü olaydan ders çıkaracağız. Maalesef bugün bir şehidimiz var inşallah en kısa zamanda faillerini yakalayarak adalete teslim edip inşallah o bölgeyide terör belasından sizlerin desteğiyle kurtarmış olacağız" dedi.

Yapılan duaların ardından 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Arguvan

Arguvan İlçesi Yazıbaşı Mahalle Muhtarlığı da Muharrem Ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi.

Yazıbaşı Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mahalle Muhtarı Nurhayat Eren, burada yaptığı konuşmada, Muharrem ayının ve aşurenin İslam inancında önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Bu özel ve güzel günler vesilesiyle çevre mahallelilerle bir araya geliyoruz dostluğumuzu, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek için  Bugün burada aşure dağıtımı yaptık. İnşallah, nice hayırlı aylarda ve aşure günlerinde tekrar bir araya gelmeyi temenni ediyorum" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Hasan Yay da bu günlerin önemine işaret ederek, "Bizler aşurenin özüne uygun bir şekilde iç içe pişeceğiz. Bugünler bizler için çok önemli günlerdir. Bu günler birlik, beraberlik ve kardeşlik günleridir. Hepimiz iç içe kardeş gibi yaşıyoruz. Önemli olan bugün herkesin burada olması ve bu birlik ve beraberliğin yakalanmasıdır. Öteden beri birlik ve beraberliği bir arada yaşayan bir milletiz" dedi.

Yazıbaşı Ortaokulu öğrencilerinin ilahiler okuduğu etkinlikte vatandaşlara aşure ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya'nın İlçelerinde Vatandaşlara Aşure Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement