Malazgirt'te Toy Kuşlarının Üreme Alanları Denetlendi - Son Dakika
Yerel

Malazgirt'te Toy Kuşlarının Üreme Alanları Denetlendi

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile Malazgirt Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri, Malazgirt'te nesli tükenmekte olan toy kuşlarının üreme alanlarını denetledi.

18.05.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile Malazgirt Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri, Malazgirt'te nesli tükenmekte olan toy kuşlarının üreme alanlarını denetledi.

Malazgirt Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Devrim Yağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, toy kuşlarının nesli tükenmekte olan bir tür olduğunu söyledi.

İlkbahar mevsimiyle Muş'a gelen toy kuşlarının, yaz mevsimini yörede geçirdiğini ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:

"Bu yıl kış mevsiminin yağışlı geçmesi doğal hayatı da olumsuz etkiledi. Çünkü her yıl Muş Ovası'na gelen kuşlar, bu yıl ağır kış şartları nedeniyle yemsiz kaldı. Biz de İl Çevre ve Orman Müdürlüğünün doğa koruma ekipleriyle nesli tükenmekte olan toy kuşlarının keşfine çıkarak, üreme alanlarını denetledik. Türkiye'de bulunan toy kuşları, çoğunlukla Muş Ovası'nda ve bölgemizde bulunuyor. Bu kuşların ilkbahar aylarında yavru yapma hazırlığında olduğundan avlanmaları sakıncalı ve yasaktır. Özellikle avcılardan nesli tükenmekte olan toy kuşlarına karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malazgirt'te Toy Kuşlarının Üreme Alanları Denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement