Malazgirt Zaferi'nin 943'üncü Yıl Dönümü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Malazgirt Zaferi'nin 943'üncü Yıl Dönümü Etkinlikleri

Malazgirt Zaferi\'nin 943\'üncü Yıl Dönümü Etkinlikleri

Muş’un Malazgirt Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Malazgirt Zaferi’nin 943’üncü yıldönümü kutlama programı hazırlıklarının tüm hızı ile devam ettiğini açıkladı.

16.08.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Malazgirt Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Malazgirt Zaferi'nin 943'üncü yıldönümü kutlama programı hazırlıklarının tüm hızı ile devam ettiğini açıkladı.

Malazgirt Zaferi'nin 943'üncü yıldönümü olan 26 Ağustos için başlatılan hazırlıklar tüm hızı ile devam ediyor. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan ilçe kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, programın bu yıl 1 gün içerisinde tamamlanacağını ancak çok dolu bir program tertiplemek için çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı, Muş Valiliği ve Malazgirt Kaymakamlığı ile birlikte Malazgirt adına yakışır bir etkinlik düzenleyeceklerini belirten Kaymakam Atasoy, etkinliklere tüm Türkiye'nin katılımını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Programın içeriği ile ilgili bilgi veren Atasoy, "Protokol konuşmalarının ardından halk oyunları ve mehteran bölüğünün gösterisi yapılacak. Alparslan'ın temsili birliğinin tören alanına girmesinin ardından Anadolu'nun temsili anahtarı törende bulunan devlet büyüğümüze sunulacak. Programımızda belki Doğu Anadolu'da ilk defa düzenlenecek olan sanatsal ve görsel şenlikler yer alacak. Anadolu Ateşi grubu bu yıl Malazgirt'e gelecek. Şuanda Antalya'da hazırlık yapıyorlar. Funda Arar ve Züleyha gibi sanatçılar ilçemizde konser verecekler" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malazgirt Zaferi'nin 943'üncü Yıl Dönümü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement