Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Türkiye Zulme Karşı Direnişte Tek Başına - Son Dakika
Güncel

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Türkiye Zulme Karşı Direnişte Tek Başına

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Türkiye Zulme Karşı Direnişte Tek Başına

Maliye Bakanı Şimşek, "Ortadoğu da büyük çalkantılar var. Bir de İsrail'in zumlu var. Türkiye her zaman olduğu gibi maalesef bu zulme karşı direnişte tek başına." dedi.

19.07.2014 02:25  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ortadoğu da büyük çalkantılar var. Büyük fitne fesat var. Bir de İsrail'in zumlu var. Türkiye her zaman olduğu gibi maalesef bu zulme karşı direnişte tek başına" dedi.

Cumhurbaşkanılığı Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yapmak üzere Midyat ilçesine gelen Şimşek, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye olarak çok önemli bir süreçten geçtiklerini söyledi.

Şimşek, "Ortadoğu da büyük çalkantılar var. Büyük fitne fesat var. Her tarafta bir de İsrail'in zumlu var. Türkiye her zaman olduğu gibi maalesef bu zulme karşı direnişte tek başına. Türkiye kendisine yakışanı yapıyor" dedi.

40 yıllık siyasi tecrübesiyle ve son 11-12 yılda Türkiye'de yaptığı değişim-dönüşümle cumhurbaşkanlığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan başka hak edenin olmadığını belirten Şimşek, "Özellikle çözüm süreci noktasında etrafımızdaki bu kargaşaya, bu dökülen kanlara, bu zulme oranla Türkiye'deki göreceli bir huzurun, barışın olması aslında her şeyi anlatıyor. Bu dönemde Başbakanımızın yukarıya çıkacak olması çok çok önemli" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ile hükumetin uyumsuz olması durumunda Türkiye'nin önünün tıkanabileceğine işaret eden Şimşek, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı sembolik bir makam değil. İnşallah ilk kez devlet başkanımız halkın oylarıyla seçilecek. Cumhurbaşkanı sizin oylarınız ile seçeceğiz. Bu önümüzdeki dönemde Türkiye'nin çıkışının devam etmesi içindir. Bölgede özellikle huzur, barış ve istikrar için Türkiye'nin önemli aktör olma noktasında Türkiye'yi güçlendirecek bir şahsiyetin olması çok önemli. Çözüm sürecinin bence geleceği ve Türkiye'de son dönemlerde yakaladığımız elde ettiğimiz önemli ekonomik kazanımların korunması açısından, bu seçimler çok önemli."

- Çözüm süreci

Şimşek, çözüm sürecinin başarıyı ulaştırılması durumunda Ortadoğu için bir ilham kaynağı olacağını kaybederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü Ortadoğu'ya bakın, kavgaların temelinde ne var? Ya etnik milliyetçilik var ya da mezhep var. Biz ilk defa karmaşık Kürt meselesini daha çok demokrasi ile daha çok özgürlükle ve kardeşlik hukuku içerisinde çözüyoruz. Çözme noktasında ilerleme kaydediyoruz. Bu çok önemli. Maalesef ne bu bölgede ne de daha geniş bir coğrafyada yani Rusya'dan Çin'e kadar, Balkanlar'a kadar geniş coğrafyada bu sorunlar bu şekilde çözülmüyor. Türkiye geçmişte bu sorunlarını bu şekilde çözme yeteneğini ortaya koyamamış. Ta ki Başbakanımız bu konuda çok güçlü bir irade ortaya koyuncaya kadar. Geçen hafta önemli bir tasarı geçti. Çözüm sürecini önemli bir aşamaya taşıdığını söyledi."

Bundan böyle Türkiye'nin kaynaklarını terörle mücadele yerine eğitime, sağlığa ve altyapıya harcayacaklarını ifade eden Şimşek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bundan sonra dağlarda ve şehirlerde eşlerimiz inşallah artık hayatını kaybetmeyecek. O gençlerimiz bu ülkenin kalkınması, beraberliği, birliği, kardeşliği için mücadele edecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi birçok noktada bir dönüm noktası, çözüm süreci açısından, Ortadoğu'daki bu çalkantılı dönemden, Türkiye'nin iyi yönetilmesi açısından, ekonomide bu yaşanan yükselişin, çıkışın devamı açısından buradaki hizmetler açısından çok önemli."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Türkiye Zulme Karşı Direnişte Tek Başına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement