Mamak'taki Yatırıma Ödül - Son Dakika
Yerel

Mamak'taki Yatırıma Ödül

Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği’nce düzenlenen "2.Türk Sporu’nun Altın Kalpleri Engelleri Sporla Aşıyor" ödül töreni Ankara Palas Otel’de gerçekleşti.

18.05.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği'nce düzenlenen "2.Türk Sporu'nun Altın Kalpleri Engelleri Sporla Aşıyor" ödül töreni Ankara Palas Otel'de gerçekleşti.

Dünya şampiyonalarında ve olimpiyat oyunlarında başarılı olmuş zihinsel, bedensel, görme ve işitsel engelli sporcu ve spor kulüplerinin ödül aldığı geceye Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Demir, Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği Başkanı Ensar Kurt ve çok sayıda davetli katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın yanı sıra aralarında sporcu, yönetici, milletvekili, kurum ve kuruluşlar olmak üzere toplam 38 ödülün dağıtıldığı gecede Yeni Mamak Projesi ve hayata geçirilen yatırımlarda engelli vatandaşlara sunulan kolaylıktan dolayı Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ödüle layık görüldü. Ödülü Akgül adına Başkan Yardımcısı Aydın Demir aldı.

"ENGELLERİ YIKTIK"

2002 yılından bu yana Türkiye'de her alanda bir değişim ve dönüşümün yaşandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan, ekonomiden altyapıya, ulaştırmadan ticari alanlara kadar, çok önemli değişiklikleri ve dönüşümleri gerçekleştirdiklerini kaydetti. Engelli vatandaşların engellerini ortadan kaldırmak için birçok girişimin yapıldığının altını çizen Ceylan, "Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri de hep birlikte yıktık. Engelli kardeşlerimizin memurluk ve diğer istihdam alanlarında 2002 öncesinden bu güne çok ciddi bir artış olmuştur. Elbette yeterli olmayabilir, eksikler yine olabilir. Ama bu süreç içinde çok önemli bir adım atıldığını zannediyorum" dedi.

Ak Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram da, "Zamanında birilerinin 'Engelliden öğretmen mi olur?' dediği dönemde Cumhurbaşkanımızın 'bal gibi de olur' demesiyle engellilerin özgüveni gelmiştir" diye konuştu. Törende daha sonra özel sporcu, bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli kategorilerinde başarılı sporcuların yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonuna, bazı kulüplere, yerel yöneticilere, sivil toplum örgütlerine ve medya kuruluşlarına ödül verildi.

"HAYATI KOLAYLAŞTIRIYORUZ"

Sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak, yatırımlarda engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çalışmalara imza atıldığını kaydeden Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Demir, "Yaptığımız projelerimizin hepsinde engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ilk sıraya koyduk. Binaların yapısı ve kaldırımları engelli vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacak şekilde planlıyoruz. Yeni yapılan sosyal, kültürel ve spor tesislerinin içerisi ve parklarda engelleri kaldırarak engelli vatandaşlarımızın rahat bir şekilde kullanabilecekleri hale getirdik" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak'taki Yatırıma Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement