Manisa Çevreci Kimliğiyle Örnek Olacak - Son Dakika
Güncel

Manisa Çevreci Kimliğiyle Örnek Olacak

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden projelerle 2015 yılında yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi.

12.08.2014 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kent merkezinin yanı sıra 17 ilçesiyle il bütününü kalkındıracak, değiştirecek ve sorunlarını bitirecek projeler üreteceklerini belirten Başkan Ergün, özellikle çevresel projelerde 81 ile örnek olacak bir şehir ortaya çıkaracaklarını ifade etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, ilk etapta Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni Eylül ayında açma hedefi koyduklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Şuanda orada içeriyi kullanacak olan vatandaşların ve yazıhanelerin prosedürleri devam ediyor. Eylül ayında inşallah taşınma işlemleri başlamış olacak. Mevcut garajın yanındaki Oda-Dernekler ve İkiz Kuleler projemizin inşaatı devam ediyor. Artık yumuşak zeminden kurtuldu. Tahmin ediyorum önümüzdeki sene yaz aylarında oradaki binalar bitirilecek. Bu iki binadan bir tanesini de MASKİ olarak ve Belediye'nin şirketlerini oraya alma planlarımız var. Garajın taşınmasıyla birlikte proje çalışmalarını avan noktasında başlattığımız Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası proje hazırlığımız da var. Her ilçemizde yaptığımız ziyaretlerimizde eksiklikleri tespit ederek, projelerini hazırlayarak, 2015 yılından itibaren oto terminalse ototerminal, hal binası ise hal binası gibi hizmetlerimizi yapacağız" dedi.

Katı atık bertaraf tesislerinde ihale süreci başlıyor

Tüm birimlere hizmet verecek olan araç alımlarının 5-6 ay gibi bir sürede tamamlanacağını da belirten Başkan Ergün, katı atık bertaraf tesisleri ve atık su arıtma tesisleri konusunda da şunları söyledi: "Katı atık bertaraf tesisleri ile ilgili izin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çıktı. İhale prosedürleri ile ilgili hazırlıklarımız başladı. Manisa'nın 40 senedir problemi olan çöp tesisleri, hem depolama alanı, hem ayrıştırma sistemleri, hem de kompostlama sistemi olacak tesislerin ihale süreci inşallah yılbaşına kadar tamamlanacak. Manisa'nın en az 35 milyon TL'nin üzerindeki yatırımlık dev yatırımının süreci başlamış olacak. Mevcut atık su arıtma tesisleri de, Manisa'nın nüfusunun 120 binlerden 360 binlere ulaşması sonucu ihtiyaca cevap veremiyordu. Kapasitesinin sıfırdan yenilenerek, 3 mislisi yani yaklaşık 600-700 bin nüfusa tekabül edecek Manisa'nın önümüzdeki 25-30 yılını karşılayacak tesisler Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ihaleye çıkacak."

Çevreye duyarlı bir belediye

Atık su arıtma tesisleri ile ilgili bu hafta içerisinde Kalkınma Bakanlığı'ndan olumlu sonuç beklediklerini belirten Başkan Ergün, "Bununla ilgili ihale süreçleri, tamamen DSİ tarafından yapılarak, Manisa'nın en büyük sorunlarından bir tanesini daha inşallah çözmüş olacağız. Burada emeği geçen başta milletvekillerimiz ve siyasilerimiz olmak üzere herkese, Manisa halkı adına teşekkür ediyorum. 30 yıl geri ödemeli ve faizsiz geri ödeme yapacağız. İlçelerimizde de arıtma sorunlarımız var. Bunların da proje hazırlıkları devam ediyor. Tahmin ediyorum 2015 programında bunlar da, programa girecektir. Paket arıtma sistemlerini de il genelinde tamamlayarak, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin çevreye olan duyarlılığını göstereceğiz. Rize'den sonra ikinci il Manisa olacak inşallah. Bunu başardığımız takdirde Manisa'mız için büyük bir hizmet daha yapmış olacağız" diye konuştu.

Kula evleri ve ilçenin tanıtımı için sponsor arayışı

Kula'da Beyler ve Bekir Beyler konaklarının restorasyonunu Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Yaklaşık 2,5 milyon TL tutarındaki bu restorasyon çalışmalarının öncüsü olmak istedik. Buna müteakip, 118 tane diğer projenin tamamı üzerinde bir çalışma talimatı verdim. Sponsorlar bularak, o tarihi hayata kazandıralım. O turizm alanını içinde butik otellerin, mağazaların olduğu bir alan haline getirelim düşüncesindeyiz. Ancak bununla kalmaması gerekiyor. Orada 3 milyon metrekarelik bir jeopark alanı var. Bunları da orada gün içerisinde 2-3 saatlik turlarla tanıtarak, ilgiyi arttıracağız. Bununla ilgili de çalışmalarımızı yapıyoruz. Her şey hazır hale geldiğinde bu konuda hassas olan büyüklerimize maliyetleriyle, restorasyonu bitmiş haliyle sunumumuzu yapacağız. Maliyetleri de belli olacak. Oradaki evin restorasyonu noktasında sanayicilerimizi davet edeceğiz. Onlardan da destek isteyeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Manisa Çevreci Kimliğiyle Örnek Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement