Manisa CHP'den Manisa'da Alternatif Cumhuriyet Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Manisa CHP'den Manisa'da Alternatif Cumhuriyet Kutlaması

Manisa CHP\'den Manisa\'da Alternatif Cumhuriyet Kutlaması

CHP'den Manisa'da alternatif Cumhuriyet kutlaması Nermin UÇTU - Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA) - CHP Manisa İl Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı'nda alternatif tören düzenleyip, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

29.10.2015 15:30

CHP'den Manisa'da alternatif Cumhuriyet kutlaması

Nermin UÇTU - Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA) - CHP Manisa İl Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı'nda alternatif tören düzenleyip, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Alternatif çelenk sunma törenine CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, partililer ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törende CHP, Eğitim-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Köy Enstitüleri ve Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin çelenkleri sunuldu. Burada konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 1 Kasım seçimlerine az bir süre kaldığını hatırlatıp şunları söyledi:

"3 gün sonra yurttaşlar sandık başına gidecek ve kendisini kimin yöneteceğine karar verecek. Seçimin sonuçları ilan edildikten 5 gün sonra meclis kendiliğinden toplanacak ve temsilciler yemin edecek. Bizim meclisimizi bir saray meclisi yapmaya çalışanlar, Başbakan'ı muktedirin memuru olarak görenler, meclisteki partileri formalite, milletvekillerini emir kulu olarak görenler 1 Kasım'da yapılacak seçimde duvara toslayacaklardır."

'BİZİ ALIKOYAMADILAR'

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının formaliteye indirildiğini iddia eden Özel, hiçbir zaman çelenk sunmalarının engellenemeyeceğini söyledi. Özel şöyle devam etti:

"Buraya cumhuriyetten önce kurulmuş Cumhuriyet Halk Partisi'nin çelenk sunmasını yasaklayan genelgeler koydular. Ama hiçbir zaman bizim kurucumuza bağlılığımızı, saygımızı ifade etmekten alıkoyamadılar. Umut ediyoruz ki bu alternatif törenlerin sonuncusunda olalım. Vatandaşlarımız 1 Kasım'da Cumhuriyet kutlamalarını formaliteye indirgeyen iktidar anlayışına bir tokat daha vursun, bu meydanları halka açsın, Cumhuriyet bayramları bundan sonra halk tarafından özgürce kutlansın."

Konuşmaların ardından CHP'liler alandan ayrıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa CHP'den Manisa'da Alternatif Cumhuriyet Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement