Manisa'da 30 Ağustos Törenleri - Son Dakika
Güncel

Manisa'da 30 Ağustos Törenleri

Manisa ve ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı resmiş kutlama programına ek olarak, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları da bir kutlama düzenledi.

30.08.2016 15:50

Manisa ve ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı resmiş kutlama programına ek olarak, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları da bir kutlama düzenledi.

Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, CHP Manisa İl Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Törende ortak açıklamayı grup adına Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şube Başkanı Gülbahar Tahmilci yaptı.

30 Ağustos Zaferi'nin Türk tarihinin çok önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Tahmilci, "Ulus olarak yine zor günler yaşıyoruz. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi sanki bugünler için söylenmiş gibidir. Dahili ve harici bedhahlar yine sahnedeler. İç barışımız ve ulusal güvenliğimiz üç koldan dış destekli terör saldırıyla tehdit ediliyor. PKK ve IŞİD, bomba yüklü kahpe ve korkak katliamlarıyla, 15 Temmuz Fethullahçı kalkışmanın yarattığı tahribatı kendileri için fırsata dönüştürmeye çalışıyor. Bu terör örgütleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılması hedefinde birbiriyle bağlantılıdır ve gerekirse birbirine taşeronluğunu yapmaktan da kaçınmazlar" dedi.

Törene CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği, Manisa Barosu, Eğitim İş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Toplumsal Dayanışma Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Tabip Odası ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği katıldı.

Kula ilçesinde de CHP Kula ilçe Örgütü, kent meydanındaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenledi.

Törene CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga, Gençlik Kolları Başkanı Kadın Kolları ve partililer katıldı.

Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Törende konuşan CHP Kula İlçe Başkan Osman Kasırga, 30 Ağustos Zaferi'nin Mustafa Kemal ve arkadaşlarının emperyalizme karşı verdiği ulusal kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı tarihin yıl dönümü olduğunu söyledi.

MHP şehitlikte mevlüt okuttu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanlığı, Ülkü Ocakları Başkanlığı ve Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanlığı tarafından Garnizon Şehitliğinde şehitler için mevlüt okutuldu.

Düzenlenen törene MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk ile il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

Türk Milletimizin kutlu varlığına, kutlu gün ve değerlerine dikkat çekmek, aziz şehitlerimize saygı ve minnet çerçevesinde böyle bir etkinlik tertip ettiklerini belirten İl Başkanı Öztürk, "Milli bayramlarımızın büyük önem taşımasından dolayı bugünlerimizin hiç bir engelleyici sebep gösterilmeksizin en iyi şekilde yad edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz." diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Kuran okundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'da 30 Ağustos Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement