Manisa'da Bir Tarihi Mekan Daha Can Bulacak - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Bir Tarihi Mekan Daha Can Bulacak

Manisa\'da Bir Tarihi Mekan Daha Can Bulacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesinde 1600 yılında inşa edilen tarihi Halime Hatun Külliyesi’nin restorasyonunu gerçekleştirebilmek adına İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle protokol imzaladı.

10.08.2015 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesinde 1600 yılında inşa edilen tarihi Halime Hatun Külliyesi'nin restorasyonunu gerçekleştirebilmek adına İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle protokol imzaladı. Yapılacak olan çalışmaların ilçe turizmi ve tarihine yeniden can bulması açısından önemine dikkat çeken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin hayırlı olmasını diledi.

Manisa'da birçok tarihi eserin restorasyonunu üstlenerek ayağa kaldıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesindeki Halime Hatun Külliyesi'nin de restorasyonunu üstlendi. Bu kapsamda İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret ederek, Halime Hatun Külliyesi'nin restorasyonunu üstlenen protokolü imzaladı. Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu da yer aldı.

PROJELERİ BÜYÜKŞEHİR HAZIRLIYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılacak olan Halime Hatun Külliyesi'nde gerçekleştirilecek olan çalışmalar hakkında bilgiler veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Halime Hatun Külliyesi içinde yer alan mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait bin 106 metrekare kapalı alanı, 380 metrekare açık alanı olan Halime Hatun Kervansarayı'nın, Belediye Meclisi'nin 14 Temmuz 2015 tarih 503 sayılı kararıyla belediyemizce restorasyonu yapılacaktır. Yapılan bu protokol; Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında olup, rölöve, restitüsyon, restorasyon projelerinin Büyükşehir Belediyemizce hazırlatılmasına yöneliktir" dedi.

İLÇE TURİZMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ OLACAKTIR

Halime Hatun Külliyesi'nde gerçekleştirilecek olan restorasyon çalışmalarının ilçe turizmine önemli katkı sağlayacağını dile getiren Başkan Ergün, "Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyemiz tarafından Ulucami'nin de restorasyonu için Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzle bir protokol imzalamıştık. Bu projeyle ilgili de çalışmalarımız devam etmektedir. Bu projede Ulucamii'nin ardından Manisa ili içerisinde, Gölmarmara ilçemizde turizm açısından ve tarihimizin yeniden can bulması açısından önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Göstermiş olduğu katkılardan dolayı Vakıflar İzmir Bölge Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

BİRLİKTE AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, "Beş yıldır İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevinde bulunmaktayım. Bu beş senede geçtiğimiz dönem Manisa Belediyesiyle şimdi de Manisa Büyükşehir Belediyemizle çok güzel projelere birlikte imza attık. Bugün de bu projelerden bir yenisine daha imza atıyoruz. Gölmarmara'da, Halime Hatun Külliyesi çok önemli bir eser. Fakat harap durumda. İnşallah birlikte ayağa kaldıracağız. Bugüne kadar bizim eserlerimize verdiği önemden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba tarafından ilgili protokol imzalandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Bir Tarihi Mekan Daha Can Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement