Manisa'da En Güzel Yemekler Mesir İçin Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Manisa'da En Güzel Yemekler Mesir İçin Yarıştı

Manisa\'da En Güzel Yemekler Mesir İçin Yarıştı

Mesir Komitesi ve Manisa Lokantacılar Kebapçılar Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf Odası tarafından Uluslararası 474'üncü Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Mesir Manisa Yemekleri ve Mesirli Tatlılar Yarışması düzenlendi.

26.04.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mesir Komitesi ve Manisa Lokantacılar Kebapçılar Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf Odası tarafından Uluslararası 474'üncü Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Mesir Manisa Yemekleri ve Mesirli Tatlılar Yarışması düzenlendi. Yeni Han'da yapılan yarışmayı Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve vatandaşlar izledi.

Manisa Lokantacılar Kebapçılar Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası Başkanı Mehmet Akgül yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "474. Mesir Festivali kapsamında Lokantacılar Odası olarak 15. yemek yarışmasını yaptık. Bu yemek yarışmamıza 66 yemeğimiz katıldı. Bunlar etli, zeytinyağlılar hamur işleri ve tatlılar olarak 4 kategoride değerlendirilecek. Türkiye'nin dört bir yanından jüri üyesi arkadaşlarımız geldi. Hiç bir jüri üyesi hangi yemeğin kime ait olduğunu bilmiyor. Manisa yemek kültürünü tanıtmak adına inşallah güzel hizmetler yaptığımıza inanıyorum. İnşallah ileri ki yıllar bizden sonraki nesilde bu yarışmayı devam ettirir. Yarışmada ödüllerimiz birinciye tam altın, ikinciye yarım, üçüncüsüne çeyrek altın veriyoruz."

Manisa'nın çok iyi yemeklerinin olduğunu belirten Özgür Şef, şunları söyledi: "Zeytinyağlılar ile başlayıp etli yemeklerle bitireceğiz. Mesir macunu bu zamana kadar gelmiş. 500 senelik bir zaman olmuş. Çok önemli. Bu sene bol bol yedekleyip evime götürmek istiyorum. Üç çocuk oldu yeter diyorum ama kenarda dursun" dedi.

Konuşmaların ardından jüri üyeleri zeytinyağlıları, etlileri, hamur işlerini ve tatlıları ayrı ayrı tattı. Kategorilerde birinci gelen yarışmacılara tam, ikincilere yarım, üçüncülere çeyrek altın hediye edilirken, diğer yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

VALİ SAVAŞ YEMEK YAPTI

Yemek yarışmasında Özgür Şef, Manisa Valisi ile birlikte beğendi yemeği yaptı. Özgür Şef, Vali Savaş'ın yemek yapmasını istedi. Vali Savaş ise Özgür Şef'in isteğine "Yapmadığım bir şey söyleseniz neyse" diyerek cevap verdi. Ardından Özgür Şef yarışmaya gelen vatandaşlara yemek konusunda bilgi verdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa'da En Güzel Yemekler Mesir İçin Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement