Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa\'dan Kısa Kısa

Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı, Kurban Bayramı nedeniyle bölgede meydana gelebilecek hayvan hırsızlığına karşı vatandaşları uyardı.

29.09.2014 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA (AA)- Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı Kurban Bayramı nedeniyle bölgede meydana gelebilecek hayvan hırsızlığına karşı vatandaşları uyardı.

Özellikle mahalle muhtarlarının köye gelip giden yabancılar konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirten İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, "Hayvan hırsızları genellikle yerleşim alanları dışındaki başıboş ve çobansız hayvanları hedef almaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımız hayvanlarını başı boş bırakmamalıdır. Hırsızlar genellikle aydınlatması yetersiz ahırları hedef seçmektedir. Ayrıca şunu da iyi bilmeliyiz. Çoğu hayvan hırsızlığı olaylarının, çoban köpeklerinin zehirlenerek veya diğer şekillerde öldürülerek gerçekleştirilmektedir. Mahalleler de meydana gelen zehirlenerek köpek öldürülmesi olaylarının muhtemel bir hırsızlık olayının habercisi olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır" dedi.

Manisa'da kır yürüyüşü

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Manisa'dan startını verdiği "2014 Sağlıklı Beslenme ve Hareket Yılı" etkinlikleri kapsamında Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından köyde yaşamı teşvik yürüyüşü düzenlendi.

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, "Anne, Baba ve Çocuklarla Yürüyoruz, Balon ve Uçurtma Etkinliği" adı altında Yeni Mahmudiye köyünde yapılan ve şenlik havasında geçen kır yürüyüşüne vatandaşların ilgisinin büyük olduğunu söyledi.

Obezitenin köylerde de önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya başladığını belirten Dr. Tay, "Artık köylerimizde de insanlarımız kendi yetiştirdiği sağlıklı, organik gıdalarla beslenmek yerine hazır gıdalar kullanmaya başlandı. Kimse evinde köy ekmeği yapmıyor. Yine tarımda makineleşmenin artmasıyla birlikte hareketsiz yaşam tarzına geçilmeye başlandı. İkinci neden ise Manisa'mızın büyükşehir olmasıyla birlikte köyler mahalle oldu. Madem köy kalmadı, madem şehirde ne varsa köyde de o olacaktı. Bizde dedik ki; kamu kurumları da, sivil toplum kuruluşları da yaptıkları faaliyetleri sadece şehirde yapmamalı. Köylerde de yapmalı. Diğer kurumlara da örnek olması amacıyla bu etkinliğimizi köyde düzenledik" dedi.

Yürüyüşe tiyatro ve sinema oyuncusu Turgay Tanülkü' de destek verdi.

Demirci Belediyesi'den bayram öncesi hijyen denetimi

Manisa'nın Demirci ilçesinde Kurban Bayramı öncesinde Belediye Başkanı Selami Selçuk ve Zabıta Amiri Ahmet Er'in koordinatörlüğünde gerçekleşen denetimlerde ilçede faaliyet yapan fırın ve lokantalarda hijyen ve temizlik kontrolü yapıldı.

İlçede unlu mamüller üzerine üretim yapan işletmelerin yanı sıra bayram kıyma ve et çekecek olan kasaplarda denetlendi. Yapılan denetimlerde işyeri temizliği, kullanılan malzemelerin sağlıklı koşullarda kullanılıp kullanılmadığının kontrölleri yapıldı.

Belediye olarak bayram için hazırlık yaptıklarını kaydeden Selçuk, "Amacımız bu tür denetimlerde ceza yazmak değil, fakat görülen eksiklikler noktasında uyarı eğer yapmak. Aynı durumların ikincisi tekrarlanması durumda cezai işlemler uygulanacaktır" dedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement