Manisa Fetö Tutuklusu Ziya Tay Babasını Son Yolculuğuna Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Manisa Fetö Tutuklusu Ziya Tay Babasını Son Yolculuğuna Uğurladı

Manisa Fetö Tutuklusu Ziya Tay Babasını Son Yolculuğuna Uğurladı

Manisa'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralal Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında tutuklanan, eski Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden babası Halit Tay'ın cenaze törenine özel izin alarak katıldı.

04.11.2016 23:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralal Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında tutuklanan, eski Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden babası Halit Tay'ın cenaze törenine özel izin alarak katıldı. FETÖ'den tutuklu eski Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay'ın babası 76 yaşındaki Halit Tay kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. Ziya tay, babası Halit Tay'ın Manisa'da merkeze bağlı Yeni Mahmudiye Mahallesi'nde düzenlenen cenaze törenine özel izinli geldi. Eşi Münevver Arınç'ın amcası olan Halit Tay'ın cenaze törenine, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de katıldı.Dün (perşembe) akşam üzeri Yeni Mahmudiye'nin hemen yanındaki Karaağaçlı Mahallesi'nde yürürken kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren Halit Tay'ın cenazesi önce evinin avlusuna getirildi. Özel izinle ve üç araçlık jandarma korumasında, elleri kelepçeli baba evine getirilen eski Halk Sağlığı Müdürü tutuklu Dr. Ziya Tay, bir süre evde kaldıktan sonra kelepçeleri çıkartılmış halde avludaki cenazenin yanına geldi. Ziya Tay, tabutun kapağı açıldıktan sonra babasını son kez gördü.

Bülent Arınç, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve yakınlarının bulunduğu evin avlusunda helallik alındıktan sonra Halit Tay'ın cenazesi eller üzerinde taşınarak yaklaşık 500 metre ilerideki Yeni Mahmudiye Mezarlığı'na getirildi. Manisa'da yaklaşık 20 yıl Sağlık Müdürü Yardımcılığı, Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yapan Ziya Tay, mezarlıkta Özgür Özel ve Bülent Arınç ile yan yana saf tuttu. Kılınan cenaze namazının ardından Halit Tay toprağa verildi. Babasını son yolculuğuna uğurlayan Ziya Tay, daha sonra cezaevine götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Fetö Tutuklusu Ziya Tay Babasını Son Yolculuğuna Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement