Manisa Lisesi Öğrencileri Moritanya'dan Yetim Kardeş Edindi - Son Dakika
Yerel

Manisa Lisesi Öğrencileri Moritanya'dan Yetim Kardeş Edindi

Manisa Lisesi Öğrencileri Moritanya\'dan Yetim Kardeş Edindi

Manisa Anadolu Lisesi 11-G sınıfı öğrencileri, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın başlatmış olduğu Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesine destek veriyor.

21.03.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Anadolu Lisesi 11-G sınıfı öğrencileri, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın başlatmış olduğu Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesine destek veriyor. Bu kapsamda öğrenciler Moritanya'da 3 yaşında iken babasını kaybeden Seyde Mytur'u yetim kardeş olarak edindiler. Öğrenciler Seyde'ye 1 yıl boyunca yardımda bulunacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın geçen sene başlatmış olduğu "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi bu eğitim döneminde de Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ortaklığında kaldığı yerden devam ediyor. Türkiye ve dünyanın bir başka ülkesinde annesini, babasını kaybetmiş olan çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesine geçen yıl ülkemizde yaklaşık 2 bin 100 okul ve 7 bin sınıf katıldı.

3 YAŞINDAYKEN BABASINI KAYBETTİ

Manisa Anadolu Lisesi'nde 28 öğrencinin eğitim gördüğü 11-G sınıfı öğrencileri de projeye destek vererek bir yetim kardeş edindiler. Öğrenciler 3 milyon nüfuslu Moritanya'da 3 yaşındayken babasını kaybeden 5 yaşındaki Seyde Mytur'u kardeş olarak edindiler. Aralık 2014'ten beri Seyde Mytur'a yardımcı olan öğrenciler 1 yıl boyunca desteklerini sürdürecekler.

ARALIK 2015'E KADAR DESTEK OLACAKLAR

Konuyla ilgili açıklama yapan 11-G sınıfı öğrencilerinden Süleyman Yıldız, "Moritanyalı bir yetim kardeşimize 11-G sınıfı olarak sahip çıkıyoruz. Rabbim inşallah yaptığımız yardımları kabul eder. Bu konuda sınıftaki bütün öğrencilerimiz destek oldu. Topladığımız paraları Her yetim kardeşimiz Seyde Mytur'a gönderiyoruz. Tarih Sami Aydın, öğretmenimiz bize böyle bir fikirle geldi. İlk olarak projeye Aralık 2014'te destek vermeye başladık. Aralık 2015'e kadar da destek vermeye devam edeceğiz." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Lisesi Öğrencileri Moritanya'dan Yetim Kardeş Edindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement