Manisa - Ülkenin En Büyük Tam Otomasyonlu Otoparkı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Manisa - Ülkenin En Büyük Tam Otomasyonlu Otoparkı Açıldı

Manisa - Ülkenin En Büyük Tam Otomasyonlu Otoparkı Açıldı

Ülkenin en büyük tam otomasyonlu otoparkı açıldıMANİSA Büyükşehir Belediyesi'nce 29 milyon liraya yapılan 560 araçlık ülkenin en büyük tam otomasyonlu otoparkı törenle açıldı.

02.06.2016 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkenin en büyük tam otomasyonlu otoparkı açıldı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi'nce 29 milyon liraya yapılan 560 araçlık ülkenin en büyük tam otomasyonlu otoparkı törenle açıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce Şehzadeler'de yapımı tamamlanan ülkenin en büyük araç kapasitesine sahip, 560 araçlık tam otomasyonlu otoparkı hizmete açıldı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Aslan, MHP'li ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş törene katıldı.

Konuşma yapan Başkan Ergün, mikrofonun azizliğine uğradı. Ergün'ün konuşması sırasında mikrofon üç kez arızalandı. Kentteki otopark sorununa değinen Ergün, tekrar yaptıkları ve tadilattan geçirdikleri otoparklar ile sorunu azalttıklarını söyledi. 560 araçlık tam otomasyonlu otoparkın yapımına 2014'ün Aralık ayında başlandığını kaydeden Ergün, 29 milyon lira gibi bir bedelle çağın gereklerine uygun, 12 katlı tam otomasyonlu otoparkı Manisalıların hizmetine sunuyoruz. Böyle bir otoparkın benzerleri var. Ama bu kadar büyüğü yok. Manisa'nın otopark sıkıntısı çok fazla var. Bunu aşmak için hayata geçirdiğimiz modern otopark soruna neşter olacak dedi.

HER ŞEY OTOMATİK

Otoparkta 7 giriş olduğunu kaydeden Ergün, vatandaşların sadece araçlarını uygun şekilde park edip bırakacaklarını ardından da sistem sayesinde arabanın park edileceğini söyledi. Her şeyin otomatik olduğunu söyleyen Ergün, Otoparkımızın 3 katı, yüksekliği 2 metre olan SUV tipi araçlara; 8 katı ise yüksekliği 1.60 metre olan binek tip araçlara yönelik olarak tasarlandı. Yedi ayrı manevra odasıyla bir kerede yedi araç, yaklaşık 2 dakika gibi bir sürede park etmiş olacak diye konuştu.

YENİ HİZMET BİNASI TEMELİ ATILACAK

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının da yapılacağını dile getiren Ergün; otoparkı, pazaryeri ve çevre dükkanlarıyla yeni hizmet binasının kente prestij kazandıracağını söyledi. Ergün, Bu yılın son çeyreğinde inşallah yeni hizmet binamızın temelini atacağız. Boşaltılan garaj alanına yapılacak hizmet binası içinde konferans salonları, toplantı odaları, pazaryeri, otopark gibi birçok hizmeti barındıracak diye konuştu.

Manisa'da trafik sorunu ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan işçileri taşıyan servis araçlarının yarattığı yoğunluğu çözmek için trambüs projesini hayata geçireceklerini kaydeden Ergün, Manisa'da servis saatlerinde trafik adeta kilitleniyor. Bu yoğunluğu OSB ve Manisa merkez arasına yapacağımız trambüsle çözeceğiz. 2017'nin yaz aylarında trambüs projesi hayata geçecek dedi.

Bugün Valiler kararnamesiyle Rize'ye atanan Vali Erdoğan Bektaş da konuşma yaptı. Ardından 560 araçlık tam otomasyonlu otoparkın açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi. Protokol ve vatandaşlar da teknolojik otoparkı yakından incelemek için otoparkın içine akın etti. Görevlilerin araçların park ediliş ve yeniden çağrılması aşamalarını tanıttı. Vatandaşlar sistemi meraklı bakışlarla izledi.

Ayrıca otoparkın 0-3 saat arası 5 lira, 0-6 saat arası 8 lira, 0-9 saat arası 12 lira, 0-12 saat arası 15 lira, 0-24 saat arası 20 lira, aylık abone bedelinin de 200 lira olduğu açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa - Ülkenin En Büyük Tam Otomasyonlu Otoparkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement