Maraton Koşan Çiftçi Rekor Peşinde - Son Dakika
Güncel

Maraton Koşan Çiftçi Rekor Peşinde

Maraton Koşan Çiftçi Rekor Peşinde

Uşak'ta çiftçilik yaptığı köyde traktörlerle ve çoban köpekleriyle yarışırken keşfedilen ve son dört yılda çok sayıda özel ve resmi koşuya katılan Akın Yeniceli, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için hazırlanıyor Yeniceli: "500 kilometre koşarak bir rekora imza atmak istiyorum"

28.01.2014 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SONER KILINÇ - Uşak'ta çiftçilik yaptığı köyde traktörlerle ve çoban köpekleriyle yarışırken keşfedilen ve son dört yılda özel ve resmi koşularda 47 madalya kazanan Akın Yeniceli, şehir stadyumunda hiç durmadan 1250 tur koşarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Yeniceli, AA muhabirine yaptığı açıklamada Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için hazırlandığını söyledi. Dört yıldır Türkiye'deki ve yurt dışındaki resmi ve özel koşularda pek çok derece elde ettiğini, maraton ve ultra maratonda kendini geliştirdiğini ifade eden Yeniceli, bugüne kadar kırılmamış bir rekora imza atmak istediğini kaydetti.

Uşak Şehir Stadyumu'nda hiç durmadan 1250 tur koşarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istediğini belirten Yeniceli, "Kentimizin ismini tüm dünyaya duyurmak istiyorum" dedi.

Hazırlıklarını şehir stadyumunda sürdüren Yeniceli, şöyle konuştu:

"Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Corum köyündenim. Köyde traktörlerle ve çoban köpekleriyle yarışırken bir gün iddiaya girdik Banaz'dan Uşak'a kadar koştum. Daha sonra resmi ve özel koşulara katılmaya başladım. Bugüne kadar 1000, 1500, 10000, yarı maraton, maraton ve ultra maraton koştum. Toplam 47 madalya kazandım. Ayrıca sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Uşak'tan Ankara'ya kadar 3 günde toplam 370 kilometre koştum. Uşak - İzmir, Uşak - İstanbul arasında uzun mesafe koştum. Bugüne kadar hiç durmadan toplam 250 kilometre koştum. Şimdi kendimi rekor koşusuna hazırlıyorum."

Guinnes'e başvuruda bulunduğunu ve cevap beklediğini söyleyen Yeniceli, bu alanda 2013 yılında dört çocuk annesi Yeni Zelandalı 47 yaşındaki Kim Allan'in Auckland Domain Park'ta üç gün boyunca hiç durmadan toplam 498 kilometreyi 86 saat, 11 dakika ve 9 saniyede koşarak rekor kırdığını anlattı.

Uşak Şehir Stadyumu'nda noter huzurunda hiç durmadan 1250 turda toplam 500 kilometre koşmak istediğini kaydeden Yeniceli, "Ben bu rekoru kıracağıma inanıyorum. Amacım 1250 turu 86 saatten daha önce koşmak. Koşarken yemek yiyip sıvı alacağım. Binlerce kişinin beni desteklemek için kentimize geleceğine inanıyorum. Guinnes yetkililerinden olumlu yanıt bekliyorum. Bir ay içerisinde bu rekor denemesi için hazır olacağıma inanıyorum. Her gün 10 kilometre koşarak rekor koşusuna hazırlanıyorum. İyi besleniyorum. Herhangi bir sakatlığım yok" dedi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maraton Koşan Çiftçi Rekor Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement