Mardin Barosu, Mahkeme Hakimini HSYK'ya Şikayet Etti - Son Dakika
Güncel

Mardin Barosu, Mahkeme Hakimini HSYK'ya Şikayet Etti

Mardin Barosu, Mahkeme Hakimini HSYK\'ya Şikayet Etti

Mardin Barosu, Dargeçit İlçesi'ndeki Sulh Ceza Hakimliği'nde yapılan sorgu sırasında 2 şüphelinin avukatı Rıdvan Gümüş'ü, 'Mahkemede yeterince güven oluşturmadığı' gerekçesiyle davadan almaya çalışan Hakim Orhan Tuğrul hakkında Adalet Bakanlığı'na ve HSYK'ya suç duyurusunda bulundu.

21.01.2016 16:15

Mardin Barosu, Dargeçit İlçesi'ndeki Sulh Ceza Hakimliği'nde yapılan sorgu sırasında 2 şüphelinin avukatı Rıdvan Gümüş'ü, 'Mahkemede yeterince güven oluşturmadığı' gerekçesiyle davadan almaya çalışan Hakim Orhan Tuğrul hakkında Adalet Bakanlığı'na ve HSYK'ya suç duyurusunda bulundu.

Dargeçit İlçesi'nde gözaltına alınan 2 kişi, Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınması ardından adliyeye sevk edildi. 8 Ocak tarihinde savcılıkta ifade veren 2 şüpheli, tutuklanma istemiyle Dargeçit Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildi. Hakim Orhan Tuğrul, şüphelilerin ifadelerini almadan önce, barodan atanan Avukat Rıdvan Gümüş'ü, 'Mahkemede yeterince güven oluşturmadığı' ve 'Terör örgütüne sempati duyan bir avukatın şüphelinin bu haklarının önüne geçebileceği' iddiaları üzerine davadan almaya çalıştı. Avukat Gümüş'ün görevinini sorguya müdafi olduğunu ve buna devam edeceğini beyat etmesi üzerine Hakim Tuğrul, avukat Gümüş hakkında ilginç sözler sarfederek zapta geçilmesini istedi. Avukat Rıdvan Gümüş'ün durumu bildirmesi üzerine Mardin Barosu Midyat Cumhuriyet Başsavcısı ile yaptığı görüşmelerden sonra Hakim Orhan Tuğrul hakkında, Adalet Bakanlığı'na HSYK'ya ve Midyat Adalet Komisyonu'na suç duyurusunda bulundu.

Mardin Baro Başkanı Çelebi Araz Mardin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, baronun on-line CMK zorunlu müdafi atama sistemi (Baronet CMK Atama Sistemi) üzerinden Dargeçit İlçesi'nde suça karışmış şüpheliler için zorunlu müdafi isteminde bulunduğunu sistemin otomatik olarak baro üyesi bir avukatı zorunlu müdafi olarak atadığını ardından şüphelilerin SEGBİS sistemi üzerinden alınan ifadelerine iştirak ettiğini söyledi. Baro Başkanı Araz, mahkeme hakimi, zorunlu müdafi avukatın nereli olduğunu, istek üzerine mi geldiğini sorduğunu belirtirken, aralarındaki diyaloglardan sonra Hakim Orhan Tuğrul'un, 'Mahkemede yeterince güven oluşturmadığı' ve 'Terör örgütüne sempati duyan bir avukatın şüphelinin bu haklarının önüne geçebileceği' iddiaları üzerine Avukat Rıdvan Gümüş'ü davadan aldığını zapta geçirdiğini anlattı. Baro Başkanı Araz, mahkemenin ara karar gereği baroya yeni avukat isteğinde bulunmadığını, yapılan görüşmelerin ardından bu hukuksuz talebinin karşılanmasının mümkün olmadığı belirtilerek aynı avukatın sorguya devam etmesinin sağlandığını bildirdi. Mardin Barosu, sorguya giren meslektaşları ve barolarının ilgili hakim hakkında Adalet Bakanlığı'na, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve Midyat Adalet Komisyonu Başkanlığı'na suç duyurusunda bulunduklarını, Türkiye Barolar Birliği ve diğer barolara destek için yazılar gönderdiklerini söyledi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Barosu, Mahkeme Hakimini HSYK'ya Şikayet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement