Mardin'de, 4. Bölge Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika
Güncel

Mardin'de, 4. Bölge Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması

Mardin'de, Anadolu İmam Hatip liseleri arasında 4. Bölge Kur'an-ı Kerim güzel okuma yarışması düzenlendi.

24.04.2016 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de, Anadolu İmam Hatip liseleri arasında 4. Bölge Kur'an-ı Kerim güzel okuma yarışması düzenlendi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından farklı illerden 9 öğrencinin katılımıyla bir otelin konferans salonunda gerçekleşen yarışma, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Necip Gül, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin bu tür etkinliklerle öğrendiklerini sahada uygulamalarına ciddi katkılarının olduğunu söyledi.

Yarışmaların öğrencilerin çok yönlü yetişmesi için büyük sonuçlar getirdiğini ifade eden Gül, "Sahi bir din anlayışının neslimize sunulması açısından İmam Hatip Liselerinin çok büyük bir fırsat ve imkan alanı olduğunu ifade etmek isterim." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise, ülkenin içinde yaşanan sıkıntıların ana kaynağının Kur'an-ı Kerim ve sünnetten uzaklaşmaktan kaynaklandığını dile getirdi.

İki önemli emanet olan Kur'an ve sünnete sahip çıkılması gerektiğini aktaran Sarı, şunları kaydetti:

"Son yüzyıl içerisinde İslam coğrafyasının başına neler geldiğini hep birlikte görüyoruz. Doğum sancısının öncesinde ciddi sıkıntılar varsa şu anda da yeniden dirilişin yeniden bin yılın şafağında inşallah Kur'an ve sünnete göre bir neslin yetişmesi konusunda gerek büyüklerimizin gerek halkımızın ciddi çabaları ciddi gayretleri var. İnşallah bu tür yarışmalar bunları pekiştirecek bu tür yarışmalar gönüllerimizi ve iki emanete sahip çıkma duygularını geliştireceğinden zerre kadar şüphemiz yok."

Yarışmada, Hakkari Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Özer birinci, Mardin Derik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şeyhmus Direkçi ikinci olurken, Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Celalettin Akay da üçüncü oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de, 4. Bölge Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement