Mardin'de 5. Yetim Buluşması - Son Dakika
Yerel

Mardin'de 5. Yetim Buluşması

Mardin\'de 5. Yetim Buluşması

İnsani Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Mardin Yetim Birimi tarafından Mardin’de "5. yetim buluşması" etkinliği düzenledi.

14.03.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsani Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Mardin Yetim Birimi tarafından Mardin'de "5. yetim buluşması" etkinliği düzenledi.

Bir otelde yapılan buluşmaya Vali Ömer Faruk Kaçak, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, STK ve siyasi parti temsilcileri, iş adamları, yetimler ve anneleri katıldı. Yapılan kahvaltının ardından etkinliğe katılan yetimlere çeşitli hediyeler verildi. Hediyelerin verilmesinin ardından bir konuşma yapan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, programı düzenleyen Mardin İHH Yetim Birimi'ne teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Vali Koçak, "Dünyada iki tür insan vardır. Birincisi insanları yetim bırakanlar, ikincisi yetimlere sahip çıkanlar. Yetimleri bir saniye bile yalnız bırakmayan medeniyetler var, bir de yetimlerle ilgileniyormuş gibi gözükmeye çalışan sözde medeniyetler var. İnsani Yardım Derneği'nin yapmış olduğu faaliyetlerin birçoğuna ben şahidim. Özellikle Filistin konusundaki çabalarına ve yardımlarına ben şahidim. Az önce ben birkaç şey söyledim, ama siz çok şey anladınız! İnsanları yetim bırakanlar ile yetimlere yardım edenler arasındaki farkı Filistin'de görüyoruz. Filistin üzerine yağan bombalarla binlerce çocuğumuzun nasıl yetim kaldığını hepimiz biliyoruz. Bazı devletler insanları öldürürken bazı devletler de insanların yaşaması için gayret sarf ediyor. İlin Valisi olarak; benimle çalışan arkadaşlarıma talimat olarak söylüyorum ve STK'lardan da rica ediyorum, bütün dikkatimizi en dezavantajlı gruplara yönlendirmek zorundayız. Hem maddi hem de manevi yardımlarımıza muhtaç olan yetimlere ulaşmak zorundayız. Aksi takdirde başta bizler olmak üzere hepimiz bunun vebali altında olacağız. Bu nedenle kamu ve özel sektör demeden başta yetimlerimiz olmak üzere yoksullara, işsizlere, engellilere hizmet götürmeliyiz. Ayrıca bugün düzenlenen yetim ve aileleriyle buluşma kahvaltısının sembolik değerinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu programı düzenleyen İHH'ya, diğer STK'lara ve iş adamlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Mardin İHH Derneği Yetim Birimi Başkanı Abdurrahman Ceylan ise Mardin genelinde 355 yetim çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Mardin İHH Derneği'nin yetim buluşmalarının kendileri açısından çok önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Ceylan, 5. Yetim Buluşması etkinliği öncesi il genelinde tespit edilen 33 yetim çocuğu giydirdiklerini söyledi. Ceylan, "İHH olarak geniş bir yelpazede yayılan yardım çalışmalarımızın içerisinde özellikle de yetim çocuklarımızın yeri bizim açımızdan önem atfetmektedir. Yetim yavrularımızı bilgili, bilinçli ve yardımlaşma kültürüyle büyüterek daha güzel bir geleceğe hazırlayabilmek üzere var gücümüzle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Çocuklarımızı yetim buluşması için dün çarşıya çıkardık, giydirdik, kuaförlere götürüp tıraşlarını yaptırdık, İhtiyaçlarını ve oyuncaklarını aldık. Onların bir tebessümü bizim için dünyalara bedeldir. Çünkü biz biliyoruz ki; Yetim Gülerse Dünya Güler, Yetim Gülerse Türkiye Güler, Yetim Gülerse Mardin Güler diyoruz ve bu konuda Mardin'de yaşayan imkan sahibi bütün yardımseverlerimizi yetimlerimizi sevindirmeye, yetimlerimizi güldürmeye davet ediyoruz" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de 5. Yetim Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement