Mardin'de Öğrencilerden Suriyeli Çocuklara Yardım - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Öğrencilerden Suriyeli Çocuklara Yardım

Mardin\'de Öğrencilerden Suriyeli Çocuklara Yardım

Mardin'de iki okulun öğrencileri tarafından toplanan paralarla alınan yardım malzemeleri, Suriyeli çocuklara teslim edildi.

02.04.2014 20:09  Güncelleme: 20:11

Mardin'de, iki okulun öğrencilerinin harçlıklarıyla aldığı kırtasiye malzemesi, süt, çikolata ve oyuncaklardan oluşan yardımlar, ilde eğitim gören yaklaşık 250 Suriyeli öğrenciye dağıtıldı.

Suriyeli çocukların eğitim öğretim gördüğü Mardin Uluslararası Şefkat Derneği Suriyeliler Kültür ve Eğitim Merkezinde düzenlenen törende konuşan Vali Ahmet Cengiz, Türkiye'de geçirdikleri günlerin, onların hafızalarında güzel anlar olarak kalmasını arzuladıklarını söyledi.

Ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan Suriyeli çocukların eğitimdeki açıklarını telafi etmek için onların bulunduğu okullara büyük önem verdiklerini belirten Cengiz, "Suriye'den gelen öğrencilerimizle Mardinli öğrencilerimizi bir araya getirmeye, kaynaştırmaya, dostluklarını ve arkadaşlıklarını ilerletmeye önem veriyoruz. Bu konuda Noter Cevdet Altun İlkokulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, aralarında topladıkları paraları Suriyeli kardeşlerine dağıtmak için burada" dedi.

Bu dayanışmaya tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Cengiz, bu yardım faaliyetinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Suriyeli öğrencilerden Usame İzzo da kendilerine sunulan yardımlar için herkese teşekkür ederek, "Bizim için her şey yaptınız. Bize çok yardım ettiniz. Ne istediysek verdiniz" ifadesini kullandı. İzzo, Mardin'deki öğrencileri de döndüklerinde Suriye'de misafir etmek istediklerini anlattı.

Noter Cevdet Altun İlkokulu öğrencilerinden Şevket Oktay ise Suriyeli öğrencilerle arkadaş olmak istediklerini bildirdi.

Mardin Anadolu İmam Hatip Lisesinden öğrenci Zehra Amak, kendileri için kolay olan bu yardımın onlar için mücevher değerinde olduğunu ifade etti.

Daha sonra Cengiz, kırtasiye malzemeleri, çikolata, süt ve oyuncaklardan oluşan yardımları, Suriyeli öğrencilere dağıttı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de Öğrencilerden Suriyeli Çocuklara Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement