Mardin'de Toplu İş Sözleşmesi - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Toplu İş Sözleşmesi

Mardin Belediyesi ise Hizmet İş sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

12.02.2014 16:20

Mardin Belediyesi ise Hizmet-İş sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye meclis salonunda yapılan imza töreninde konuşan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 127 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi yaptıklarını belirterek işçilerin alınterinin çok değerli olduğunu, hem belediyenin hem çalışanların haklarını koruyan bir sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Hizmet-İş sendikası Mardin Şube Başkanı Sabri Öztap ise bütün işçiler adına Mardin belediyesi arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda bütün belediyede çalışan işçilerin maaşına yüzde 15, sosyal haklarına yüzde 15 zam yapıldığını belirtti. Ücretleri düşük olanlarında 15 lira taban iyileştirme yapıldığını belirten Öztap " Belediye Başkanın ve Yardımcılarının katkılarıyla işçi arkadaşların yüzünü güldürecek bir artışla imza altına alınmıştır. Biz Hizmet-İş sendikası olarak İşçinin kararı bizim imzamız ilkesini her zaman göz önüne alarak toplu iş sözleşmesini imzalamış bulunmaktayız. Sayın Belediye Başkanımız ve Başkan yardımcıları her zaman emekçiden yana olduklarını bir daha göstermiş oldu."

Yapılan konuşmaların ardından sendika adına Hizmet-İş sendikası Mardin Şube Başkanı Sabri Öztap, Mardin Belediyesi adına Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu toplu iş sözleşmesini imzaladı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de Toplu İş Sözleşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement