Mardin'deki Suriyeli Ailelere Nakdi Yardım - Son Dakika
Yerel

Mardin'deki Suriyeli Ailelere Nakdi Yardım

Mardin\'deki Suriyeli Ailelere Nakdi Yardım

Mardin’de ikamet ederek okula giden 350 Suriyeli öğrencinin ailesine nakdi yardım yapıldı.

19.03.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de ikamet ederek okula giden 350 Suriyeli öğrencinin ailesine nakdi yardım yapıldı.

Mardin'de Suriyeli ailelere çeşitli yardımlarda bulunan ve yaklaşık 50 derneğin oluşturduğu Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu, ülke dışından gelen yardımlara da aracılık ediyor. Almanya'da bulunan Welt Hunger Hilfe (WHH) Derneği, kamp dışında yaşayan Suriyeliler için başlattığı yardım kampanyasında toplandığı nakdi yardımları Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu aracılığıyla dağıttı. WHH, Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu aracılığıyla Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Atatürk İlkokulu'nda eğitim gören ve servis kullanan Suriyeli öğrencilere lira, kullanmayan öğrencilere ise 50 lira ailelerine verildi.

Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Lütfü Günlüoğlu, hayırsever kuruluş aracılığı ile Atatürk İlkokulu'nda eğitim gören 350 çocuğa nakit yardımında bulunduklarını söyledi.

Buradaki öğrencilerin hem servis ücretlerini hem de 2 aylık kırtasiye masraflarını karşıladıklarını belirten Günlüoğlu, "Her çocuk başına servis kullanan öğrencilere 100 lira servis kullanmayan öğrencilere de 50 lira olmak üzere nakit yardımını yapıyoruz. Devletimiz de buradaki öğretmenlere ayda 20 dolar yardımda bulunuyor" dedi.

Türkiye'den ve farklı ülkelerden gelen yardımları dağıttıklarını, bunun yanında devletinde yardımlarının olduğunu ifade eden Günlüoğlu, "Yardımlar bize geliyor, bizde buradan gereken yerlere yardımı ulaştırmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin birçok yerinden hayır sahiplerinin yapmış oldukları nakit yardımlarla bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Bazen öğretmen maşlarını da ödüyoruz. Kırtasiye, masa, dolap gibi ihtiyaçları da karşılamaya gayret gösteriyoruz. Bunun dışında da devletinde yaptığı yardımlar oluyor" diye konuştu.

Suriyeli aileler de yardımından duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendilerine destek sunan Türkiye ve kuruluşa teşekkür etti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'deki Suriyeli Ailelere Nakdi Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • süriyel isteiyoruz: neden bizim fakirleimize yardım yokda bu vatan ahainlerinde var 0 0 Yanıtla

Advertisement