Mardin'in Suriye Sınırında Askeri Hareketlilik Yaşanıyor - Son Dakika
Güncel

Mardin'in Suriye Sınırında Askeri Hareketlilik Yaşanıyor

Mardin\'in Suriye Sınırında Askeri Hareketlilik Yaşanıyor

Kürtlerin denetimindeki Kobani'de IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar devam ederken, Mardin'in Suriye sınırındaki Nusaybin'de askeri hareketlilik yaşanıyor.

18.10.2014 14:33  Güncelleme: 16:23

Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Kobani ilçesinde IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar devam ederken, Mardin'in Suriye sınırında bulunan Nusaybin ilçesinde de askeri hareketlilik yaşanıyor. Sınır kesiminde konuşlandırılan zırhlı araçların namlularını Kamışlı'ya çevirdiği görüldü.

NUSAYBİN'DE SON GÜNLERDE ASKERİ HAREKETLİLİK YAŞANIYOR

Kobani'ye IŞİD'in düzenlediği saldırıları protesto etmek ve YPG'ye destek vermek amacıyla 4 gün boyunca olayların sürdüğü Suriye'nin Kamışlı ilçesinin karşısındaki Mardin'in Nusaybin ilçesinde, son günlerde yaşanan askeri hareketlilik dikkat çekiyor.

YPG'LİNİN CEZANESİ NUSAYBİN'DE DÜZENLENİNCE OLAYLAR ÇIKMIŞTI

Suriye'de yaşamını yitiren bir YPG'linin getirildiği Nusaybin'de düzenlenen cenaze töreninden sonra olaylar çıkmıştı. Kamışlı'ya geçmek için binlerce kişi sınıra akın ederek tel örgüleri aşıp, oradan gelenlerle bir araya gelmişti. Olaylar sırasında sınırda bulunan askeri nöbet kulübesinin üzerine çıkan bazı göstericiler ise buraya Öcalan posterleri ile PKK ve YPG flamaları asmıştı.

ZIRHLILAR SINIR KESİMİNE SEVK EDİLDİ

Kamışlı sınırındaki bu gerginlik üzerine bölgedeki askeri birliklerde bulunan zırhlılar, sınır kesimine sevk edildi. Nusaybin ilçesindeki sınır kesiminde konuşlandırılan onlarca tank, top ve kariyerin namlularını Kamışlı ilçesine çevirmesi ise dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'in Suriye Sınırında Askeri Hareketlilik Yaşanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • SADIKİ: SİYAH SANCAKLILAR ÇIKTIĞINDA KOŞAN DURSUN, YÜRÜYEN OTURSUN BİR YERLERİNİZİ KIPIRDATMAYIN, ONLAR BİR GİDİP TEKRAR GELECEKLER, HEP DAHA GÜÇLÜ GELECEKLER, ONLAR HEP ZAFER KAZANACAKLAR, ONLAR KOBANİYİ, ROJAVAYI, ERBİLİKERKÜKÜ, BAĞDATI, ŞAMI, KUDÜSÜ YEMENİ EL CEZİREYİ ALACAKLAR. . . . TÜRKİYE GERİ DURSUN KARIŞMASIN 17 8 Yanıtla
  • halil: Sadiki sen ya hayal guruyon yada gerizakalisin siyah sancakliymis gercek musluman yesil sancak olur oda ypg yani kurtler decaalin askerleri isid cehenemin odinlari isid bitti kurtler parcaladi. Isido bitirdi 4 11 Yanıtla
  • rojturk: turkiyenin derdi kurtler kobani zulüm deyil sadece ESAT mesep düşüncesi binlerce kürt ölmüş umurunda bile deyil RTE nin 2 4 Yanıtla

Advertisement