Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardinli Gazetecilerle Vedalaştı - Son Dakika
Yerel

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardinli Gazetecilerle Vedalaştı

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardinli Gazetecilerle Vedalaştı

Merkez valiliğine atanan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin'de görev yapan gazeteci ve yazarlarla vedalaştı.

27.05.2014 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez valiliğine atanan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin'de görev yapan gazeteci ve yazarlarla vedalaştı.

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti'nin "Medya Meclisi" toplantısına konuk olan Cengiz,Mardin'de görev yaptığı süre içerisinde basınla ilişkilerinin iyi olduğunu, Mardin'in ve ülkenin çıkarı söz konusu olduğu zaman Mardinli gazetecilerin daha dikkatli ve temkinli olduğunu belirtti.

Göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı basın mensuplarına teşekkür eden Cengiz, şöyle konuştu:

"Kamuoyunun bilgilendirilmesi, kamuoyuyla vilayetimiz arasındaki ilişkinin sağlıklı bir şekilde kurulması ve yürütülmesi yönünde taleplerime, arkadaşlarımız her zaman fazlasıyla cevap verdiler. Kamu hizmetlerinin standartlarının geliştirmesi yönünde, halkla olan ilişkilerimizin, irtibatlarımızın sağlıklı bir zeminde yürümesi konusunda, Mardin basınının pozitif katkıları oldu. Mardin için, ülkemiz için insanımız için neler yapabiliriz konuşmaya, değerlendirmeye, analiz etmeye çalıştım. Kurulan bu sağlıklı ilişkide cemiyetimizin, gazetecilerimizin çok ciddi bir katkıları oldu. Doğrusu Mardin'den çok memnunum. Bu zemini hazırlayan gazeteci arkadaşlarıma basın camiasına minnettarım"

Merkeze alınması ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını da cevaplayan Cengiz, Mardin'de halkın gönlünde yer etmenin kendisi açısından çok anlamlı olduğunu, güzel hizmetler yapmaya çalıştıklarını ve Mardin'de daha yapılacak çok şeyin olduğunu söyledi.

Cengiz, "Çalışmalarımızda meyveler tomurcuk halindeydi. Tam meyvesini verecekken böyle oldu. Bizler de hayırlısı diyerek önümüzdeki çalışmalara bakacağız. Ben boş kalmam. Emekliliği de düşünmüyorum" diye konuştu.

Mardin'de öncelikli sorunların başında eğitimin geldiğini ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Cengiz, "Bunun meyvesini önümüzdeki günlerde YGS ve SBS sınavlarında alacağımız başarılarla taçlandıracağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Cengiz, Mardin'de turizm adına güzel çalışmalar başlattıklarını ve bunların başında Minia Türk'deki gibi Mardin'deki tarihi mekanların birebir oranlı ölçüsündeki maketleri yapıpı bunları Kasımiye Medresesi terasında sergileyeceklerini ve Ressam ismet Yedi Kardeşle yürüttükleri bu projenin son aşamasına gelindiğini söyledi.

Mardin'le ilgili başlatılan ve başlatılacak projeler hakkında bilgi veren Cengiz, şunları kaydetti:

"Bilim Müzemiz projesi devam ediyor. Kalemizin turizme açılması için pazar günü İsveç'ten gelen heyetle ilk kazmayı vurduk. Diyarbakır Kapı ve Cumhuriyet Meydanında projelendirdiğimiz otopark çalışmalarımız, hızlı tren projesi, Birinci ve ikinci cadde arasında ring atacak hafif raylı sistemimiz gibi birçok çalışmamız yeni valimizin devam edeceği projeler"

"Hiçbir kurum ve kişi ile kavgalı olmadık"

Vali Cengiz, Mardin'de kaldı süre zarfında herkesle barışık olmaya ve hiç kimseyle kavga etmemeye özen gösterdiğini, kendi denetimlerinde bile cezalandırma yerine özendirmeyi, ödüllendirmeyi esas aldığını ve bu şekilde de verim aldığını düşündüğünü belirtti.

Cengiz, merkeze alındığı haberini öğrenen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk bile kendisini arayarak üzüntülerini dile getirdiğini söyledi.

Ahmet Türk'le aralarında bir sorun varmış gibi görünmesine rağmen seçim öncesinde ve sonrasında kendisiyle görüştüğünü belirten Cengiz, "Ahmet beyle birebir görüşerek il özel idarenin taşınmazları hakkında kendisine bilgi vermiş ve konuşmuştuk. Kendisine ulaştırılan ve gerçeği yansıtmayan bazı rakamlar konusunda da işin doğrusu polemik konusu olmaması için açıklama ihtiyacı duymadık" diye konuştu.

"Hazine arazilerini peşkeş çekmedik"

Cengiz, kamu hakkının da bir kul hakkı olduğunu gözeterek icraatlarını gerçekleştirdiği, göreve geldiği ilk günden bugüne kamuda herkesin hakkı olan hazine arazilerinin peşkeş çekilmesinin önüne geçtiğini kaydetti.

Cengiz, "Değerinin çok altında satışa çıkan hazine arazilerinin ihalesini iptal ettirmek için bizzat Ankara'ya kadar giderek bunların iptal ettirilmesini sağladım. Bizim için kul hakkı en önceliğimizdir. Kamu kurumlarındaki ısrafın önüne geçtik" dedi.

Mardin'in, hazine arazisi en fazla olan illerden biri olmasına rağmen yapılması planan bir birçok eğitim kurumunun yer bulunamadığı için hep ertelendiğini dile getiren Cengiz, şöyle konuştu:

"Bizler, eğitim kampusu için 200 dönüme yakın hazine arazisini tahsis ederek bu kampüsün startını verdik. Önceliğimiz eğitim diyorduk. Ancak eğitim kurumları için arazi bulamıyorduk yıllarca"

Cengiz'in konuşmasının ardından Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti adına konuşan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yüksek İstişare Üyesi Kadir Üründü, "Sayın Valim, eğitim, sağlık, turizm ve ulaşım konusunda imza atmış olan valilerimizden birisidir. İcraat yapan insanlar ya eleştirilir yada takdir edilir. Bizlerde yeri geldi sayın Valimizin çalışmalarını eleştirdik yada takdir ettik. Ama eleştirilere daima mütevazilikle yaklaşan sayın valimiz basın camiasının da doğru ve hızlı bilgi akışını sağlayabilmek adına 24 saat gerek telefonla, gerekse şahsen daima ulaşılabilir olmuştur. Kendisine Mardinli Gazeteciler adına çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti adına Nezir Güneş, Vali Ahmet Cengiz'e plaket takdim etti.

Vali Ahmet Cengiz, daha sonra basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cengiz'in Perşembe günü kentten ayrılacağı öğrenildi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardinli Gazetecilerle Vedalaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement