Marmaraereğlisi'nde Kapalı Pazar Yerinin Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Marmaraereğlisi'nde Kapalı Pazar Yerinin Temeli Atıldı

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde yeni kurulacak olan kapalı pazar yerinin temeli atıldı.

24.03.2016 13:28

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde yeni kurulacak olan kapalı pazar yerinin temeli atıldı.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Yeniçiftlik Mahallesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilçede köklü projeler ürettiklerini ve bunları zamana yayarak hayata geçirerek hizmete açtıklarını söyledi.

Ülkede yaşanan patlamaların kendilerini de derinden yaralayarak üzdüğünü ifade eden Uyan, "Yeniçiftlik Mahallemiz, büyükşehirler yasası sonrası belde konumundan çıkartılarak bize bağlandı. Dolayısıyla 2 yıl gibi bir süredir buraya da hizmet ediyoruz. Bürokrasi ve kanunlar çerçevesinde burada yapılması gereken bütün hizmetleri planlayarak sıraya koyduk. Şimdi de yavaş yavaş hayata geçiriyoruz" dedi.

Uyan, Yeniçiftlik Mahallesi'nde Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan semt pazarının curcunaya döndüğünü tespit ettiklerini belirterek, pazarın kurulduğu günlerin insan ve araç trafiğinin birbirine girdiğini söyledi.

Bunun için güzel ve modern bir kapalı pazar yeri yapma planı hazırladıklarını ifade eden Uyan, şöyle konuştu:

"İlçemizin 25 bin olan kış nüfusu, yaz aylarında 300 binin üzerine çıkıyor. Burada kurulan pazar yerinde yaz aylarında insanlar adeta üst üste gezebiliyor. Kapalı pazar alanımız bin 350 metrekare alan üzerine inşaa ediliyor. 150 pazar tezgahı kapasiteli kapalı alanda, 450 pazar tezgahı da açık alanda bulunan yeni pazar yerimizde, otopark sonunu da ortadan kaldırdık. Burada, ayrıca modern kafeterya, insanların ooturarak dinlenmesine yardımcı olacak sosyal alanlarda yapıyoruz. Burayı, 4 ay gibi kısa bir sürede bitirerek hizmete açmayı planlıyoruz."

Törene, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Münir Karaevli, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, CHP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Hakan Turan, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmaraereğlisi'nde Kapalı Pazar Yerinin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement