Marmaris Auto Sport Fest Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Marmaris Auto Sport Fest Başlıyor

Road ve klasik otomobil yarışları ile birlikte bu yıl ilk kez Marmaris'te gerçekleştirilecek.

12.05.2016 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Road ve klasik otomobil yarışları ile birlikte bu yıl ilk kez Marmaris'te gerçekleştirilecek.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenecek olan Marmaris Auto Sport Fest adı altındaki organizasyon 13-15 Mayıs tarihlerinde Muğla'nın Marmaris ilçesinde yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği, Orman Bölge Müdürlüğü, Marmaris Kaymakamlığı ve Marmaris Belediyesi'nin katkılarıyla, Spor Toto, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), Marmaris Ticaret Odası, Fora Araç Takip, Baki Dalyancı ve AutoClub sponsorluğundaki organizasyonda rallinin haricinde, Marmaris Off-Road mücadelesi ve Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı da yapılacak. 45 yıldır düzenlenen yarışlar bu yıl ilk kez Auto Sport Fest adı altında gerçekleşecek ve 150'ye yakın araç ile 300 sporcunun katılımıyla 2 günlük müthiş bir heyecan yaşatacak.

İKİ GÜNLÜK ZORLU MÜCADELE

Türkiye Rallisi'nde sembolik star Marmaris Atatürk Meydanı'nda 13 Mayıs Cuma günü verilecek. Organizasyonda ilk gün 14 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00'de İçmeler Pazar Yeri'nde kurulacak servis alanından başlayacak. Asparan ve Yeşilbelde bölgesinde 5 özel etap geçecek ekipler, saat 18.00'den itibaren finiş alanına gelerek günü noktalayacaklar.

190 kilometresi özel olmak üzere yaklaşık 400 kilometre uzunluğundaki zorlu rallinin ikinci günü ise 15 Mayıs Pazar sabahı 08.30'da başlayacak. Sporcular, Asparan, Hisarönü ve Kufre bölgesindeki 6 özel etabı geçerek saat 15.00'den itibaren Marmaris Atatürk Meydanı'ndaki finiş podyumuna ulaşabilmek için mücadele edecekler.

organizasyondaki özel etaplar aramızdan ayrılan Türk otomobil sporlarının duayenlerinden Renç Koçibey, Mustafa Koç, Ali Sipahi, Lem'i Tanca ve Yusuf Aramacı isimleri ile anılacak. - Rallisi

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement