Marmaris - Can Dostlara Destek İçin Parti - Son Dakika
Güncel

Marmaris - Can Dostlara Destek İçin Parti

Marmaris - Can Dostlara Destek İçin Parti

Can dostlara destek için parti MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde sokak hayvanlarına annelik yapan ve halen Armutalan Mahallesi'ndeki hayvan barınağında 250 kedi, 50 köpek, 2 at ile birer eşek ile baykuşa bakan İskoç asıllı İngiliz Jeannie Thirkill'e destek amacıyla parti düzenlendi.

27.04.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Can dostlara destek için parti

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde sokak hayvanlarına annelik yapan ve halen Armutalan Mahallesi'ndeki hayvan barınağında 250 kedi, 50 köpek, 2 at ile birer eşek ile baykuşa bakan İskoç asıllı İngiliz Jeannie Thirkill'e destek amacıyla parti düzenlendi. Barınağın bakım onarım için 1600 liraya ihtiyaç varken 4 bin 700 lira toplanması büyük sevinç yarattı.

25 yıl önce çok beğendiği Marmaris'e yerleşen Jeannie Tihirkill gönüllü olarak çalıştığı rehabilitasyon merkezinde yardım ve bakıma muhtaç hayvanlara da kol kanat gerdi. Buradaki hayvanlara yıllarca özverili bir şekilde bakan Thirkill, barınakta yapılması zorunlu olan beton zemin ile bazı onarımlar için gerekli 1600 lirayı toplayabilmek için Marmaris Belediyesi'nden izin alarak Türk ve yabancı dostlarıyla bir açık hava partisi düzenledi. Bir İngiliz arkadaşının evinin bahçesindeki partiye Marmaris, Datça ve Gökova'da oturan yerli ve yabancı hayvanseverler katıldı. Datça'dan gelen bir müzik grubu, gün boyu birbirinden güzel parçalarının seslendirerek partiye destek verdi. Thirkill "Barınakta yemek ve malzeme deposu olarak kullandığım iki konteynerin tamiri gerekiyordu. Çevrede fareler de olduğu için sağlıksız ortam vardı. Eksiklerimizi giderebilmek için düzenlediğimiz partiye Türk, Hollandalı, İngiliz ve Alman dostlarımızı çağırdık. Kek, börek, elbise, kitap sattık. Tombala çekilişi düzenledik. Grand Azur otel üç büyük pasta gönderip, katkıda bulundu. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Barınaktake işler için 1600 liranın yeterli olduğunu da belirten Thirkill ancak partideki çekilişten 1400 lira, tombaladan 800 lira, kermesten 1000 lira, kek ve meşrubat satışından ise 1500 lira olmak üzere toplam 4 bin 700 lira gelir elde ettik. Beklentilerinin üzerinde bir para toplanmasının sevincini yaşadıklarını belirten Thirkill, bu parayla barınaktaki zemine dökülücek beton için zimento, demir gibi malzemeleri alabileecğiz, bunun aynında mutfak döşemesi, raflar ve mamaları koymak için özel yerler bile yaptırabileceğiz" diye konuştu.

DESTEK BEKLİYORUZ

Partiye destek veren Marmaris Hayvanlarını Koruma Derneği üyesi Gül Anne "Kedi seven yabancı dostlarımız ile birlikte üyeleri aramızda yardımlaşma ve işbirliği yaptık. Yüreklerimiz beraber çünkü aynı amaca hizmet ediyoruz. Bu hayvanlar bizim sessiz canlarımız. Halkımızın daha duyarlı olup bizlerin elinden tutmasını, Marmaris Hayvan Barınağına destek olmalarını istiyoruz. Bütçemiz olmadığı içinbizim için büyük olarak düşündüğümüz bazı şeyler başkaları için büyük olmayabilir. Aslında üç, beş hayırseverin bir saatte yapabileceği işler bunlar. Dışardan gelen minik ve hasta yavrular için ayrı bir yer istiyoruz. Bunlar için de bu tür etkinlikler yaparak az da olsa maddi katkı sağlamak istiyoruz ama olmuyor. Fazla değil birazcık yardım istiyoruz" dedi.

Partiye Datça'dan katılarak müzikleriyle katkı veren Onur Hacet, Buket Öztaş, Feride Yıldırım, İskoç Archie ve İranlı Basira ile Ortaca'dan gelen veteriner ve caz vokalisti Nilay Tezsay da partiye renk kattı.

Müzisyen Buket Öztaş "Buradan bir dostumuz bizi arayarak etkinliğe davet etti. Biz de çevremizdeki müzisyen arkadaşlarımıza haber verdik ve birlikte geldik" dedi. Veteriner ve caz vokalisti Nilay Tezsay ise " Dalaman'da deniz kaplumbağalarının sempozyumundayken arkadaşlarımın çağrısı üzerine Marmaris'e geldim. Çünkü burada çok iyi kalpli bir kadının, çok sayıda hayvana baktığını öğrenince hayran kaldım. Buradaki insanlar çok küçük bütçelerle büyük işler yapıyor. Ben belediyeye seslenmek istiyorum şu istedikleri küçük platformu lütfen yapsınlar" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris - Can Dostlara Destek İçin Parti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement