Marmaris Çinliler Yatırım İçin Türkiye'ye Gelecek - Son Dakika
Güncel

Marmaris Çinliler Yatırım İçin Türkiye'ye Gelecek

Marmaris Çinliler Yatırım İçin Türkiye\'ye Gelecek

Çinliler yatırım için Türkiye'ye gelecekÇin Halk Cumhuriyeti'nin Jinan kentinden Türkiye'ye, milyonlarca dolarlık yatırım yapma planıyla işadamı topluluğunun geleceği açıklandı.

07.04.2016 10:51

Çinliler yatırım için Türkiye'ye gelecek

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Jinan kentinden Türkiye'ye, milyonlarca dolarlık yatırım yapma planıyla işadamı topluluğunun geleceği açıklandı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nin Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki 8 milyon nüfuslu kardeş şehri Jinan'dan bir iş heyeti; başta turizm olmak üzere milyonlarca dolarlık yatırım yapma planıyla önümüzdeki ay Türkiye'ye gelecek.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Marmaris Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, "Jinanlı heyet, tamamen iş ve yatırım amaçlı olarak 15-20 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'de olacak. Özellikle eyaletlerinde bir numara oldukları konu olan güneş enerjisi konusu başta olmak üzere turizm, inşaat, yeme içme ve elektronik sektörlerinde kendilerine Türk ortak arayacaklar. Biz bunu ilk önce Marmarisli girişimcilere duyuruyoruz. Sonrasında ise Çin'den gelecek heyeti, Türk girişimcilerle buluşturmak, bölgemizin yatırım imkanlarını onlara aktarmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın enerji konusunda çeşitli temaslarda bulunmak için geçtiğimiz ay gittiği Çin'den Türkiye'ye toplamda 15 milyar doları bulan yatırım teklifi gelmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris Çinliler Yatırım İçin Türkiye'ye Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement