Marmaris'te Engelli Şarj İstasyonu Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Marmaris'te Engelli Şarj İstasyonu Kuruldu

Marmaris ilçesinde engellilerin tekerlekli sandalyelerinin akülerini ücretsiz doldurabilmeleri için engelli aracı şarj istasyonu kuruldu.

26.12.2015 16:35

Marmaris ilçesinde engellilerin tekerlekli sandalyelerinin akülerini ücretsiz doldurabilmeleri için engelli aracı şarj istasyonu kuruldu.

Marmaris Engelli Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği'nin (MENDER), talebi doğrultusunda Marmaris Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik Meydanı'na kurulan istasyonun açılışı Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve MENDER Başkanı Şennur Ünlü tarafından yapıldı.

Dünyada ve Türkiye'de engelli nüfusun çok yüksek olduğuna değinen Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, bölgede de engelli vatandaşlar olduğunu, Marmaris'in yerli ve yabancı birçok engelliye ev sahipliği yaptığını söyledi.

Acar, kamusal alanlardaki tüm düzenlemelerin engelli vatandaşlara uygun hale getirilmesi gerektiğini belirterek Acar, şöyle konuştu:

"Amacımız onların yaşamlarını kolaylaştırmak ve Marmaris'te gezi güzergahı alanlarında rahat seyahat edebilmelerini sağlamaktır. Engelli kardeşlerimizin kullanmış oldukları araçlarında bir şarj istasyonuna ihtiyaç duyduğunu öğrendik. Firmayla anlaşmalı olarak bir tanesi buraya deneme amaçlı yapıldı. Amacına uygun ve hiçbir sorun yok."

Acar, istasyon sayısının gelen talepler doğrultusunda artacağını dile getirdi.

MENDER Başkanı Ünlü, istasyonun kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Engelli vatandaşlardan Hüsnü Cemal Şimşek de hizmetten oldukça memnun kaldığını anlatarak, şunları söyledi:

"Bu hizmeti bizlere sağlayan yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Bunun yanında yollarda caddelerde kaldırımlarda hala engellerle karşılaşıyoruz. Halkımız bazı noktalarda yardımcı oluyor ancak bazı konuda duyarsız kalıyorlar. Araçlarını yaya geçitlerine ve kaldırımlara park ettiklerinde büyük sıkıntı çekiyoruz."

Öte yandan, ilçedeki engelliler yararına Marmaris 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda kermes düzenledi.

Marmaris'teki sivil toplum örgütlerinin de desteklediği ve iki gün açık kalacak kermesten elde edilecek gelirle engellilere akülü sandalye alınacağı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marmaris'te Engelli Şarj İstasyonu Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement