Marmaris'te Servis Krizi - Son Dakika
Yerel

Marmaris'te Servis Krizi

Marmaris\'te Servis Krizi

Marmaris’e bağlı Bozburun Mahallesinde bulunan Çok Programlı Lise’nin öğrencileri Muğla’nın Büyükşehir kapsamına alınmasının ardından taşımalı eğitimin kalkmasıyla mağdur oldu.

04.03.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'e bağlı Bozburun Mahallesinde bulunan Çok Programlı Lise'nin öğrencileri Muğla'nın Büyükşehir kapsamına alınmasının ardından taşımalı eğitimin kalkmasıyla mağdur oldu. Öğrenci velileri Marmaris Atatürk Anıtı Önünde toplanarak bir basın açıklaması düzenledi.

Muğla'nın Büyük Şehir Kapsamında alınması ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın taşımalı eğitim konusunda değişikliğe gitmesi ilçe merkezine 52 kilometre mesafede bulunan Bozburun Deniz Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi'nde öğrenci sayısını 56 kişiden 22'ye düşürdü. Marmaris'te ikamet eden öğrenciler günlük 20 lira dolmuş parası vererek Bozburun'daki liseye gitmek zorunda kalıyor. Yemek parasıyla birlikte günlük 30 lira vererek çocuklarını liseye gönderen veliler ise bu duruma daha fazla katlanamayarak isyan etti. Bir grup veli Atatürk Meydanı'nda toplanarak yetkililerden yardım isteyerek servis sorununun çözülmesini istedi .

Öğrenci velisi Vahide Yağcıoğlu, son seçimlerin ardından Muğla'nın büyük şehir olduğunu hatırlatarak, "Büyük Şehir yasası gereği buraya belediye ötobüsleri konulmalı, bizde öğrencilerimizi paso alarak daha ucuza taşıtabiliriz. Aynı zamanda vatandaşlarda bundan faydalanabilir. Biz para değil sadece yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından veliler toplu halde dertlerini anlatmak için Marmaris Kaymakamı Celalettin Yükseli ziyarete gitti.

Öğrenci velisi Nail Uçak yaptığı açıklamada, "Bozburun'da Yat Kaptanlığı bölümünde okuyan çocukların velileriyiz. Geçen sene Taşımalı sistem altında Milli Eğitimin bize verdiği destek çok önemli idi. Ama bu sene hem taşımacılığı hem de yemek olayını kaldırdılar. Öğrencilerimizin hepsi mağdur durumda. Okulumuzda kaptan olmak isteyen 57 öğrencimiz vardı. Okulun yarısı Bozburun'da yaşıyor. Şu anda okulda 22 öğrencimiz kaldı. Biz veliler olarak 4 aydan beri bu taşımacılığın yapılması için mücadele veriyoruz. İlçe Milli eğitimde servis şoförleri ile uzlaşı toplantısı yaptık ama bir sonuç alamadık. Günlük 20 TL taşıma için 20 TL de ihtiyaçları için veriyoruz. Hangi aile her gün 40 lira çocuğuna verebilir. Asgari ücretle çalışan insanlarız. Biz 35 tane öğrencimizi niye kaybettik okulumuzda. Burada birilerinin bize mutlaka kulak vermesini istiyoruz. Fethiye'ye 6, Yatağan'a 3 otobüs veriliyor. Ama Marmaris'e neden verilmiyor" dedi.

Basın açıklamasının ardından veliler toplu halde dertlerini anlatmak için Marmaris Kaymakamı Celalettin Yükseli ziyarete gitti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris'te Servis Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement