Marmaris'ten TBMM Başkanı Kahraman'a İstifa Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Marmaris'ten TBMM Başkanı Kahraman'a İstifa Çağrısı

Marmaris\'ten TBMM Başkanı Kahraman\'a İstifa Çağrısı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni anayasada olmamalı" sözlerine tepki göstererek istifaya davet etti.

27.04.2016 14:35

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni anayasada olmamalı" sözlerine tepki göstererek istifaya davet etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın söylediği "Laiklik yeni anayasada olmamalı" sözlerine tepki için bugün Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen Eğitim-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Cumhuriyet Kadınlar Derneği ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği üyelerine CHP'liler de destek verdi. Sivil polislerin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde grup adına Eğitim-İş Marmaris Temsilcisi Yılmaz Güney basın açıklaması yaptı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı istifaya davet ederek Cumhuriyet savcılarını göreve çağıran Güney, "TBMM Başkanı İsmail Kahraman, laikliğin yeni anayasada olmaması ve dindar bir anayasa yapılmasını gerektiğini ifade ederek, AKP iktidarının hedefinin laikliği yok etmek olduğunu ikrar etmiştir. Milli iradenin temel edildiği en yüce makam olan TBMM'nin başkanı olduğunu ve tarafsız olması gerektiğini unutarak daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmakla cezalandırılan AKP'nin sözcüsü gibi davranan İsmail Kahraman, laiklik ilkesini ve Cumhuriyet devrimlerine karşı açıkça meydan okuyarak suç işlemiştir. Kahraman'ı kınıyor ve istifaya davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri'nin, büyük önderimiz ve O'nun kurucusu olduğu laik demokratik ülkemizin çağdaş bir devlet ve toplum kurma hedeflerini rafa kaldırarak yok etme hak ve yetkileri yoktur. Cumhuriyete açık bir saldırı niteliğinde olan bu eylem karşısında tüm Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz. Cumhuriyetten, laiklikten ve demokrasiden yana tüm demokrasi güçlerini de dinci faşizme karşı ortak mücadele etmeye davet ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından bir süre alkışlı protestoda bulunan grup, ardından sessizce dağıldı.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'ten TBMM Başkanı Kahraman'a İstifa Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement