Mars'ta Suyu Keşfeden Eski 'Rock'çıymış - Son Dakika
Teknoloji

Mars'ta Suyu Keşfeden Eski 'Rock'çıymış

Mars\'ta Suyu Keşfeden Eski \'Rock\'çıymış

Mars'ta akışkan halde su bulunduğunu beş yıl önce tespit eden bilim insanı Lujendra Ojha, death metal müziği çalan bir grubun eski baş gitaristi çıktı.

01.10.2015 19:17
-

Mars'ta 5 yıl önce 21 yaşındayken akışkan halde su olduğunu tespit eden ve bu tespiti NASA tarafından önceki gün doğrulanan Lujendra Ojha isimli bilim insanının bir death metal müziği grubunda eskiden gitaristlik yaptığı belirtildi. Rock müziğinin bir alt türü olan death metal müziğine oldukça ilgi duyan Lujendra Ojha'nın kişisel web sitesi de grupta gitar çalıp şarkı söylerken çekilen bir fotoğrafıyla açılıyor.


Hawking'den etkilendi


Nepal'de doğan Ojha, 2000'de ailesiyle birlikte 15 yaşındayken ABD'ye gelmişti. Ojha'nın müziğe küçük yaşlardan beri ilgisi vardı. Luju ismiyle bilinen Ojha, Gorkha isimli bir müzik grubunun baş gitaristi olarak müzik hayatını sürdürüyordu. Ancak ünlü astrofizikçi Stephan Hawking'in "Zamanın Kısa Tarihi" isimli eserini okuduktan sonra, o sırada Nepal'deki Galaksi Halk Okulu'nda çalışan Ojha, uzay bilimleri üzerine uzmanlaşmaya kara verdi. Şimdi 25 yaşında olan Ojha, NASA'nın Mars'ın içyapısını ve gezegendeki depremleri araştırdığı Insight projesinde görev almıştı. Genç bilim insanı, Himalayalar'daki depremler hakkında da bilimsel çalışmalar yapıyor. Ojha uzay bilimlerine ilgisini web sitesinde şu şekilde yorumluyor: "Kendimi yıldız tozundan oluşmuş bir vücut ve aklın birleşmesinden meydana geldiğimi görmekle bilim yapmıyorum. Kökeni anlamaya çalışıyorum ve bu bilgiyi paylaşıyorum."


NASA doğruladı


Ojha 2011'de İngiliz Telegraph gazetesine Mars'ta su olduğuna dair verdiği röportajda, "Bu özellik (sıvı haldeki suyun akması) hava sıcaklığının arttığı yazın, sadece dik yamaçlarda ve orta enlemlerde meydana geliyor. Bulabildiğimiz en iyi açıklama sıvı haldeki tuzlu suyun akması" demişti. Ojha'nın öngörüsü bu hafta başında NASA tarafından açıklanmıştı. Keşif, Mars'ta daha önce buz halde su bulunmasından sonra Mars'ta hayatın mümkün olabileceğine dair ümitleri güçlendirdi.


NASA açıkladı: Mars'ta büyük keşif!

Kaynak: Sabah



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Mars'ta Suyu Keşfeden Eski 'Rock'çıymış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement