Maski'den 32 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika
Yerel

Maski'den 32 Milyon Liralık Yatırım

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Su Altyapı Projesi'ne (SUKAP) teklif edilen 32 milyon liralık 7 proje onaylandı.

06.05.2015 15:29

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Su Altyapı Projesi'ne (SUKAP) teklif edilen 32 milyon liralık 7 proje onaylandı.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen SUKAP'a teklif edilen projelerden Arapgir İçmesuyu Projesi, Arguvan Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, Battalgazi Kanalizasyon Projesi, Kale Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, Kuluncak İçmesuyu ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, Yazıhan Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi ve Yeşilyurt Kanalizasyon Projeleri'nin onaylandı.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın girişimleri sonucu projelerin en kısa sürede onaylandığını ifade ederek, "Genel Müdürlüğümüz, Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen SUKAP'a 2015 yılında yaklaşık 32 milyon lira tutarında 7 proje teklif etti. Bu projelerin 7'si de kabul edildi. Onaylanan projelerin yüzde 50'lik kısmı olan 16 milyon lira SUKAP tarafından hibe yoluyla karşılanacak" ifadelerini kullandı.

Malatya'yı sağlam bir altyapıya kavuşturmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Özdemir, amaçlarının gelecek kuşaklara modern ve daha yaşanılabilir bir Malatya bırakmak olduğunu vurgulayarak, kendilerine katkı sunanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maski'den 32 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement