Mavikent'te 3 Bin Dönüm Arazi Suya Kavuşacak - Son Dakika
Yerel

Mavikent'te 3 Bin Dönüm Arazi Suya Kavuşacak

Mavikent\'te 3 Bin Dönüm Arazi Suya Kavuşacak

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Mahallesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sulama suyu çalışmaları başladı.

02.10.2016 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Mahallesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sulama suyu çalışmaları başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan sulama suyu çalışmaları hızla devam ederken Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran çalışmaları inceledi. Evran, sondajdan alınan suyun 12 kilometrelik uzun bir yoldan geçeceğini belirterek, "Sulama suyu yaklaşık 12 kilometrelik uzaklıktaki Çerdin mevkiine taşınacak. 2 bin 500 BTU'luk borular saniyede 25 metreküp su taşıyacak. Boru döşeme çalışmalarından sonra depolama havuzu ve dağıtım şebekesi çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Mavikent Mahalle Muhtarı Adem Karataç ise bu sayede büyük bir arazinin suya kavuşacağını belirterek, "Çerdin Mevkiine taşınacak olan sulama suyu sayesinde yaklaşık 3 Bin dönüm arazi sulanacak. Bu mahallemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. Çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Çalışmaların maliyetinin yaklaşık 2 Milyon TL olacağı bildirildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mavikent'te 3 Bin Dönüm Arazi Suya Kavuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement