Mayıs'ta Yörükler Yaylaya Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Mayıs'ta Yörükler Yaylaya Çıkıyor

Mayıs\'ta Yörükler Yaylaya Çıkıyor

Balıkesir Karesi Yörük Boyları Federasyonu ve alt dernekleri, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’u Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ziyaret ederken, yörüklerin, Mayıs ayında yaylaya çıkacaklarını bildirdi.

27.04.2014 15:24

Balıkesir Karesi Yörük Boyları Federasyonu ve alt dernekleri, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'u Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nu ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı ziyaret ederken, yörüklerin, Mayıs ayında yaylaya çıkacaklarını bildirdi.

Karesi Yörük Federasyon Başkanı Adem Kır, Başkan Yardımcıları Kepsut Yörükler Derneği Başkanı Muharrem Seren, Güreş Severler Derneği Başkanı Raşit Ataş, Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı Faruk Cura, Federasyon başkan yardımcısı Mustafa Karaca ve Kadir Bayguş, Dursunbey Yörük Derneği Başkanı Sinan Ergüven, Gönen Yörük Derneği Başkanı Zeki Kahya ve Lütfü Yıldırım, Sındırgı Yörük Derneği Başkanı Sayim Akkuş, Öz Yörükler Derneği Başkanı Ercan Güçlü ve bir çok yörük dernek üyeleri ile birlikte ziyaretlerini gerçekleştirdi. Yetkililer, Balıkesir Belediye Başkalarına çalışmalarında başarılar dilediler.

Federasyon şemsiyesi altında toplanan tüm Yörük ve Türkmen dernekleri, birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Federasyon Başkanı Adem Kır, "Yörüklük bir ayrımcılık değil bir yaşam tarzıdır, yaşam kültürüdür. Bölgemizde muhacir, manav, yörük, çetmi olarak adlandırılan, tüm zümrelerin hepsi de Oğuzların kayı boyu olup, kardeş akraba Türk topluluklarıdır. Bizler aynı mahallede yaşayan kültürleriz. Birde komşularımız var. Arap, Romen, Kürt, Çerkez, Laz ve diğerleri. Bunlarda bizim komşularımızdır. Komşumuz açken uyumayan bir Peygamberin ümmetiyiz. Kız alıp vermişiz. Onlarla da hısım olmuşuz. Tüm Yörük ve Türkmen derneklerimizin amacı Yörük yaşam kültürünün gelecek nesillere özelliğini koruyarak aktarmaktır. Birlik ve beraberlik duygusunu ve milli şuuru yaşatmak, hissettirmek ve unutturmamaktır" dedi.

Mayıs ayı itibari ile tüm derneklerin yayla şenliklerinin başlayacağını söyleyen yetkililer, katılımların beklenmesi hususunda hassasiyetlerini belirterek, yörük ve türkmen dernekleri Belediye Başkanlarına başarılar dilediler. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mayıs'ta Yörükler Yaylaya Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement