Mdob 'Madam Butterfly' Operasını Yeniden Sahneleyecek - Son Dakika
Yerel

Mdob 'Madam Butterfly' Operasını Yeniden Sahneleyecek

Mdob \'Madam Butterfly\' Operasını Yeniden Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin Madam Butterfly operasını yeniden sahneleyecek.
MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, MDOB Amerikalı yazar Luther Long'un aynı adlı kısa öyküsünden operaya...

15.11.2013 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin Madam Butterfly operasını yeniden sahneleyecek.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, MDOB Amerikalı yazar Luther Long'un aynı adlı kısa öyküsünden operaya uyarlanan, librettosunu Illica ve Giacosu'nun yazdığı Giacomo Puccini'nin 'Madama Butterfly' operasını, MDOB şeflerinden Vladimir Lungu yönetiminde 19 Kasım 2013 Salı günü saat 20.00'da Mersin Kültür Merkezi'nde yeniden sahneleyecek. Aytaç Manizade'nin rejisiyle Melih Öztürk'ün sahneye koyduğu eserin, dekor ve kostüm tasarımı İsmail Dede'ye, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait. Eserin koro şefliği ise Serhat Kaya yapıyor. 'Madama Butterfly' operasında başlıca rolleri, Işıl Azaz, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Bülent Bezdüz, Andrei Yevtushenko, Mustafa Özer, Serkan Karagöz, Hasan Berk, Levent Yetkin, Yusuf Ziya Büyükaslan, Ercüment Şirin, Gülçin Altaş, Melahat Yavuz, Itır Gözde Tuyan, Nihan Evren paylaşıyor.

Giacomo Puccini'nin ölümsüz eseri 'Madama Butterfly' ilk olarak 17 Şubat 1904 Milano'da, orkestra şefi Cleofonte Campanini yönetiminde La Scala Operaevi'nde sahnelendi. Puccini'nin Uzak Doğu ezgileriyle bezediği Madama Butterfly, başta Amerika olmak üzere en çok sahnelenen 20 opera eseri arasına girmiş, popüleritisinden hiç bir şey kaybetmeyerek günümüze kadar yoğun ilgiyle karşılanmıştır. Eser, Türkiye'de ilk defa 1940 yılında Ankara'da Türkçe çeviri olarak Ankara Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından sahnelenmiştir. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mdob 'Madam Butterfly' Operasını Yeniden Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement