MEB'in Kılık Kıyafet Yönetmeliği - Son Dakika
Yerel

MEB'in Kılık Kıyafet Yönetmeliği

Diyarbakır'da cuma namazı sonrası bir araya gelen gruplar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ni protesto etti.

30.11.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da cuma namazı sonrası bir araya gelen gruplar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ni protesto etti.

Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde toplanan gruba hitaben konuşan Sahabe-Der Başkan Yardımcısı Faysal Yıldız, MEB'in Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nin yıllardır süren başörtüsü zulmünü tescillediğini öne sürdü.

"Bu yönetmelikten en çok muzdarip olmuş bir hükümet ve üyelerinin kendi elleriyle bu zulmün tescillenmesi bizleri derinden üzmüştür" diyen Yıldız, şöyle konuştu:

"Bu yönetmelik Müslümanları ve yılların mağdurlarını sevindirmemiştir. Bizler buradan hükümete, meclise ve MEB'e sesleniyoruz. Bu yönetmelik çözüm değildir. Çözüm, yüzde 99'u Müslüman olan halkın talepleri doğrultusunda yapılacak yasal düzenlemeleri yaparak gerçekleşir. Bu bağlamda, daha yeni olan yönetmeliğin yeni mağduriyetlere sebep olmadan biran önce geri çekilerek yeniden düzenlenmesi, 'başı açık olacak' ibaresinin çıkarılmasını talep ediyoruz."

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür Der) Diyarbakır Şube Başkanı Serdar Bülent Yılmaz da Ofis semti AZC Plaza önünde düzenlenen basın açıklamasında, yönetmelik ile imam hatip liselerinde öğrencilerin başlarını örtülebileceği ama diğer okullarda okula başı açık gidileceği şeklinde bir ayrım yapılmasının imam hatip öğrencilerinin bir çeşit ruhban, diğer okul öğrencilerinin ise laik kabul edildiğini gösterdiğini savundu.

Böyle bir yaklaşımı ucube olarak değerlendirdiklerini kaydeden Yılmaz, "Bu yaklaşım saçma olmanın yanında her 2 kesime de haksızlıktır. Ne imam hatip öğrencileri rahibe ne de diğer okul öğrencileri laiktir. Bizleri böyle bir tercihe zorlanmasını kabul etmiyoruz. Geri adım atılmasını bekliyoruz. Bakan Ömer Dinçer yönetmeliği özgürlükçü olduğunu söylüyor. Başörtüsü yasağı yönetmelikte durduğu sürece bu nasıl özgürlükçü olabilir-" dedi.

AK Parti'nin geldiği nokta itibariyle laikliği benimsemiş gibi göründüğünü belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Devletin laiklik hassasiyetini sürdürüyor. AK Parti'nin artık bu halkın karşısına çıkıp ya bu sorunu çözeceğini ya da çözmeyeceğini açıklamasını istiyoruz. Dindar kitlelerini oyalayıp bir oy deposu olarak kullanmaktan vazgeçmesini bekliyoruz."

Ofis Cami önünde toplanan İkra Eğitim Derneği üyeleri de yönetmeliği protesto etti.

Muhabir: İbrahim Yakut - Nurten Aslan

Yayıncı: Behçet Güngör - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MEB'in Kılık Kıyafet Yönetmeliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement