Meclis Mia Projesini Kabul Etti - Son Dakika
Yerel

Meclis Mia Projesini Kabul Etti

Meclis Mia Projesini Kabul Etti

İzmit Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın başkanlığında yapıldı.

08.06.2016 13:54

İzmit Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın başkanlığında yapıldı.

Başkan Doğan, meclis gündem maddeleri öncesi İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınayarak, şehitlere rahmet, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu. Mecliste 16 gündem maddesi görüşülürken özellikle MİA projesi uzun süre tartışma konusu oldu ve üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi. Pişmaniye Festivali'nin Azerbaycan Bakü'de başlatılması için 60 kişilik heyetin bu ülkeye gitmesiyle ilgili teklif kabul edildi. Başkan Doğan, İzmit'in Kurtuluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Türk Yıldızlarının 25 Haziran'da İzmit semalarında olacağını hatırlatarak annesinin cenazesi sebebiyle acısını paylaşan meclis üyelerine de teşekkür etti.

Körfez ve Sanayi Mahallesi sınırları içinde 465 hektar alanda yapılması beklenen MİA projesiyle ilgili konuşan Başkan Doğan, İzmit Belediyesi tarafından yapılan 1/1000'lik imar planı için görüş alındığını, MHP ve SP'lilerin gelip görüşlerini bildirdiklerini, CHP'den kimsenin gelmediğini söyledi.

CHP'li meclis üyelerinin zemin sorunu ile ilgili çekincelerini söylemesi üzerine AK Partili meclis üyesi Aykut Bozkurt, "Bu zeminin sağlam olduğunun en büyük örneği 5 yıldızlı oteldir. Sulak alan planda göz ardı edilmedi ve aynı zamanda korunmuştur. Çok yüksek katlar isteniyordu ve biz bunu 11 kat ile sınırlandırdık. Tüm meclis üyelerimizin burada büyük katkısı var" dedi.

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Zekeriya Özak da, "Bu bölge gelişmiyor. Çünkü plan hatası var. Biz bunu fark ettiğimizde çalışmaya başladık. Kocaeli'nin geleceğine yakışır bir plan yaptık. Uzun süre burayı çarpıttılar. Büyükşehir yerleri kamulaştıracak ve birilerine peşkeş çekecek dediler. Biz, sadece planını yapıyoruz, alt yapısını getiriyoruz. Gerisini vatandaş yapacak. Yollar ve raylı sistemin olacağı bir yer. Bu plan 2006 yılında ilk olarak ortaya atıldı. alan Kocaeli'ye yeni bir vizyon katacaktır. Daha nitelikli, canlı, dinamik bir kent merkezi oluşacaktır. Sadece Kocaeli'nin değil, bölgenin cazibe merkezi olacaktır. Bölgede en az 60 bin kişilik istihdam sağlanacaktır. Yaşam ve finans merkezi olacaktır. İzmit ve Doğu Marmara'nın kaderi bu bölgede değişecektir" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Nevzat Doğan da konuyla ilgili olarak "Gönlümüz ister ki burası dünyanın ticaret merkezi olsun. Yatları ile iş adamları Körfez'e gelmeli. Yollarımızı daha geniş yapmak için çalıştık. 40 metre değil 100 metre olmasını isterdik. Ama kamulaştırma yapmadan, insanları rencide etmeden yapmaya çalıştık. Burada 8 bin insanın yeri var. Burada insanların önünü açmak meclisin görevi değil midir? Grup kararı alınan bir yerde kimse bir şey yapamaz. Komisyonda imza atan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnsanın kendi siyasi bekasından önce, şehrinin ve insanını bekasını düşünmesinin en önemli örneğidir. Trafik ile ilgili çekincelerinizi anlıyoruz. İçiniz rahat olsun. Yapılan iş kent için yararlıdır" dedi.

Bir sonraki meclis toplantısının 1 Temmuz Cuma saat 15.00 de yapılması kararlaştırıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meclis Mia Projesini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement