Memur-Sen'den Sivil Anayasa Talebi - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen'den Sivil Anayasa Talebi

Memur-Sen Genel Başkanvekili Günay Kaya, "12 Eylül'ün askeri mantıkla hazırlanan darbe anayasasıyla Türkiye'yi yarınlara taşımamız mümkün değil. Bizim Türkiye'yi güçlü yarınlara taşıyabilmemiz yeni, sivil bir anayasayla mümkün olur" dedi.

27.03.2015 10:14

Memur-Sen Genel Başkanvekili Günay Kaya, "12 Eylül'ün askeri mantıkla hazırlanan darbe anayasasıyla Türkiye'yi yarınlara taşımamız mümkün değil. Bizim Türkiye'yi güçlü yarınlara taşıyabilmemiz yeni, sivil bir anayasayla mümkün olur" dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ciddi anlamda ekonomik büyüme göstermesi, huzura erişmesi ve küresel bir aktör olmasının yolunun yeni anayasadan geçtiğini, yürürlükteki anayasanın Türkiye'nin hedefleri karşısında topluma dar geldiğini savundu.

Türkiye'nin mevcut anayasa ile gelebileceği en ileri seviyeye ulaştığını, daha ileri seviyelere ancak daha demokratik ve sivil bir anayasayla varılabileceğini ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Bu yıl cumhuriyetimizin 91. yılını kutladık ama 91 yıla 62 hükümet sığdırmışız. Yani ülkemizde yaklaşık 1,5 yılda bir hükümet kurulmuş. Bu sürenin büyük kısmı ne yazık ki koalisyonlarla, kavgalarla ve kısır çekişmelerle geçmiş. Türkiye'nin güçlü bir ülke olması isteniyorsa şunun bilinmesi gerekir, bu anayasayla güçlü bir ülke olmak mümkün değil. 12 Eylül'ün askeri mantıkla hazırlanan darbe anayasasıyla Türkiye'yi yarınlara taşımamız mümkün değil. Bizim Türkiye'yi güçlü yarınlara taşıyabilmemiz yeni sivil bir anayasayla mümkün olur."

"El ele vermek yerine birbirimizle mücadele ediyoruz"

Kaya, yeni anayasa ile Çözüm Süreci'nin birbiriyle alakalı olduğu görüşünü dile getirerek, Çözüm Süreci'ni başarıya ulaştırmadan Türkiye'nin bölgesel bir güç olmasının mümkün olmadığını kaydetti. .

Türkiye'nin terörle mücadele için harcadığı parayla dünya çapında onlarca projeyi hayata geçirebileceğine dikkati çeken Kaya, "Ne adına harcandı bu paralar? Kürdü, Türkü, ve toplumun diğer bütün kesimleri Çanakkale'de omuz omuza mücadele vermedi mi? Şehit dedelerimizin bedenleri aynı mezarda sarmaş dolaş yatıyor. Bugün istikbali birbirimizin yakasından tutarak arıyorsak bu büyük talihsizliktir. Çanakale'deki o büyük ruhu biz toplumda egemen kılamamışız ve el ele vermek yerine birbirimizle mücadele ediyoruz" diye konuştu.

-"Genel başkanlar değişir ama prensipler değişmez"

Memur-Sen'in 18-19 Nisan'daki 5. Olağan Genel Kurulu'na da değinen Kaya, genel başkan adaylığı konusunda henüz karar vermediğini, kararının Memur-Sen ailesinden gelecek taleplerin ardından netleşeceğini söyledi.

Kaya, konfederasyon olarak birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir genel kurul yapacaklarını belirterek, "Memur-Sen'de genel başkanlar değişir, yönetim değişir ama bilinmelidir ki Memur-Sen'in prensipleri, rotası, vizyonu, misyonu ve derdi değişmez. Benim Memur-Sen'e genel başkan olup olmamamdan daha önemlisi, Memur-Sen'in tüm bu değerlerinin korunmasıdır. Bizim 412 delegemizin hepsi basiretli, irfan ve hikmet sahibi kardeşlerimizdir. Onlar Memur-Sen'in geleceği için en doğru tercihte bulunacaklardır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen'den Sivil Anayasa Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement