Memura, Emekliye Sıfır Zam - Son Dakika
Ekonomi

Memura, Emekliye Sıfır Zam

Memura, Emekliye Sıfır Zam

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon hedefi tutarsa 3.2 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisi enflasyon zammı alamayacak.

30.10.2015 09:56  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıl sonu enflasyon tahminini 7.9'a yükselten Merkez Bankası'nın öngörüsü tutarsa 3.2 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisi yıl sonunda sıfır enflasyon zammı alacak.

MEMUR VE EMEKLİNİN ORTALAMA KAYBI 600 LİRA

Hükümet ile Memur-Sen'in imzaladıkları toplu sözleşme nedeniyle memur ve emekliler yıllık ortalama 600 liralık kayba uğrayacak. Maaşlar yükseldikçe kayıp miktarı da bin 920 liraya kadar çıkacak. Yıl sonu yaklaşırken memur ve emeklilerin bir gözü de enflasyonda. Çünkü yıl sonunda memurlar enflasyon farkı alacak. Ancak Merkez Bankası'nın 7.9'luk enflasyon tahminiyle memur ve emeklilerin enflasyon farkı alma umutları zora girdi. 2013'te imzalanan toplu sözleşmeye göre memur ve memur emeklileri yıllık enflasyonun 2015 için öngörülen yüzde 3+3 maaş zammının kümülatif toplamı olan yüzde 6.1'i aşması halinde enflasyon farkı alacaktı. Ancak ağustos ayında Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan yeni toplu sözleşme ile enflasyon farkı hesabında değişiklik yapıldı.

YÜZDE 1.8 KAYIP

Yeni sözleşmeye göre yıllık enflasyonun 2015 için verilen yüzde 3+3 maaş zammı ve temmuz ayında ödenen yüzde 1.76 enflasyon farkının kümülatif toplamı olan yüzde 7.9'u aşması durumunda ancak memur ve emeklileri enflasyon farkı alabilecek.

MEMUR VE EMEKLİYE SIFIR ZAM

Buna göre daha önce enflasyonun yüzde 6.1'i aşması halinde enflasyon farkı ödenmesi hükme bağlanmışken, 2015 toplu sözleşmesi ile enflasyonun yüzde 7.9'u aşması durumunda enflasyon farkı ödenmesi kararlaştırıldı. Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 7.9'a yükseltti. Bu memur ve memur emeklisine sıfır enflasyon zammı anlamına geliyor. Hükümet ile Memur-Sen'in yaptığı bu değişiklik nedeniyle memur ve memur emeklileri yüzde 1.8 kayba uğradı. Memur ve memur emeklileri aylık ortalama 50 lira, yıllık 600 lira kaybetti. Maaşlar yükseldikçe kayıp da aylık 160, yıllık bin 920 liraya kadar çıkacak.

Son Dakika Ekonomi Memura, Emekliye Sıfır Zam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • vatan: Artık AKP ye günahımı bile vermem. Oylar MHP ye 119 4 Yanıtla
  • Antepli: Karalayin karalayin vatan hainleri oylar ak partiye 33 73 Yanıtla
    BaZ: Lan ne karalaması mal ortada her şey işte pis vatan haini işit işbirlikçisi 15 0 ali: Bir siz vatanseversiniz. Ulan 2009 da suriye sınırımızı israile 49 yıllığına peşkeş çekmek isteyen, bop elbaşkanıyım diyen, yahudi madalyası taşıyan, pkk la masaya oturan, yolsuzluk yapan, oğlunu gemiciklerle donatan tayyip drğil mi? Ne hakla sen başkasını hainlikle itham edebilirsin? Beyinsiz 3 0
  • uhaha: Nankörlük yapmayın bu akparti olmasaydı şimdi Kenya gibi olurdunuz 11 71 Yanıtla
    Misafir: Sen zaten kenyalısın galiba memleketten haberin yok 14 0
  • chp: AKP ye oy verenler beter olun :) 42 6 Yanıtla
  • Yasin: Akp yaptimi en iyisini yapar Yapamiyorsa paralel ise karismistir 2 44 Yanıtla
  • ESKI AKP'Lİ: Ulan nasıl müslüman'larsınız be adamlar ülkeyi soyup soğana çeviriyor,iç savaşa sürüklüyor, anayasa hukuk ayaklar altında paspas;yetimin mazlumun hakkını yiyorlar...siz hala oylar AKP'ye diyorsunuz.aklinizi koruyun vijdana gelin. 20 10 Yanıtla
  • Türk Gençliği : bu sendikalar değil mi bizleri zarara uğratan. 22 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement