Menemen'de Deve Güreşi Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Menemen'de Deve Güreşi Heyecanı

Menemen’de, üçüncü Geleneksel Deve Güreşi Festivali, 11 Ocak Pazar günü Türkelli Güreş Arenası’nda başlayacak.

09.01.2015 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menemen'de, üçüncü Geleneksel Deve Güreşi Festivali, 11 Ocak Pazar günü Türkelli Güreş Arenası'nda başlayacak.

Menemen Belediyesi tarafından üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Deve Güreşi Festivali öncesi develer, Menemen merkezde kortej yürüyüşü yaptı. Davul zurna eşliğinde yürütülen develerin şehir turuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Deve Güreşi Festivalleri ile her yıl Türkiye'nin dört bir yanından 20 bin kadar vatandaşımızı Menemen'de buluşturduklarını söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "İlk yılımızda 20 bin, geçen yıl 30 bine yakın vatandaşımızı Türkelli Güreş Arenası'nda buluşturduk. Deve Güreşi Festivalimizi izlemek için yurdun dört bir yanından Menemen'e gelen güreş severler, güreş alanında yaptıkları mangal sefasıyla da keyiflerine keyif katıyor. Yurttaşlarımızın güreşleri rahat izleyebilmesi için tüm önlemleri aldık. Deve Güreşi Festivalimize ilginin bu yıl da yoğun olmasını bekliyoruz" dedi.

"100 DEVE KIRAN KIRANA GÜREŞECEK"

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde önemli bir kültürel değer olan deve güreşlerinin Menemenliler için de büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Tahir Şahin, şöyle konuştu: "11 Ocak Pazar günü saat 10: 00'da Türkelli Arena'da gerçekleştirilecek Deve Güreşi Festivalimiz, birbirinden namlı 100 devenin kıran kırana mücadelesine sahne olacak. Vatandaşlarımızın ücretsiz izleyebileceği, gün boyu devam edecek Deve Güreşi Festivalimizin, bu yıl da büyük bir coşkuyla, festival tadında geçmesini bekliyoruz. Güreş severleri 11 Ocak'ta Menemen'de misafir etmekten mutluluk duyacağız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Menemen'de Deve Güreşi Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement