Menteşe 1. Güvencin Festivali Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Menteşe 1. Güvencin Festivali Yapıldı

Menteşe Belediyesi ve Muğla Güvercin Sevenler Derneği tarafından 1. Güvencin Festivali düzenlendi.

16.11.2014 21:16

Menteşe Belediyesi ve Muğla Güvercin Sevenler Derneği tarafından 1. Güvencin Festivali düzenlendi.

Atatürk Spor Salonu'ndaki festivalde 37 kategoride 500 güvencin sergilendi.

Festivalin açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün,  2012'de Muğla Belediyesi olarak Akalı, İsli, Arap ve Gök türü güvercinleri tescil ettirdiklerini söyledi.

Gürün, festival kapsamında 7 ırk güvercinin 37 kategoride sergilendiğini dile getirdi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de festivale gösterdikleri ilgi için katılımcılara teşekkür ederek, "Menteşe Belediyesi olarak ilçemize kültürel ve sanatsal anlamda katkı sağlayacak her işte biz varız. Belediyelerin tek görevi hizmet değil. Bu tür kültürel etkinlikler de bir hizmettir. Festivalimizin hem nesli tükenmekte olan güvercinlerimize dikkat çekmek hem de ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda festivalin geleneksel hale gelmesi için her zaman destek vereceğiz" dedi.

Muğla Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Sefa Çolakoğlu da festivalin düzenlenmesi için çok yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Festivale çevre il ve ilçelerden birçok farklı özelliği bulunan güvercin getirildiğini vurgulayan Çolakoğlu, "Festival kapsamında 7 dalda 37 kategoride güvercin sergileniyor. Katılım çok fazla ve çevre illerimiz dışında Osmaniye, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul'dan da katılım var" diye konuştu.

Öte yandan, festivale Osmaniye'den katılan Zırhlı Şami cinsi güvercin 37 bin liraya alıcı buldu. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Menteşe 1. Güvencin Festivali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement