Menteşe Aydın Eski Otogarını İstedi - Son Dakika
Güncel

Menteşe Aydın Eski Otogarını İstedi

Menteşe Aydın Eski Otogarını İstedi

Aydın'da 1973 yılında otogar olarak kullanılması şartıyla araziyi belediyeye devreden Musluca ve Menteşe aileleri, alanın iadesini istedi.

06.12.2014 16:28  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da 1973 yılında otogar olarak kullanılması şartıyla araziyi dönemin belediyesine devreden Musluca ve Menteşe aileleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin hizmete girmesinin ardından boşalan alanın istimlak gayesin ortadan kalktığını gerekçe göstererek iadesini istedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun girişimleriyle Aydın- Muğla Karayoluna yapılan Şehirler Arası Otobüs Terminali, geçen Şubat ayında hizmete başladı. Boşalan alanda nasıl bir proje uygulayacağı merakla beklenirken alanı 1973 yılında otogar olarak kullanılması şartıyla dönemin belediyesine devreden ailelerden Aydın eski Milletvekili ve İçişleri eski Bakanı Nahit Menteşe'nin talebi dikkati çekti.

İSTİMLAK GAYESİ KALKINCA İSTENMİŞ

Dönemin Aydın Belediye Başkanı Cevat Aldemir'in otogar için istimlak talebini geri çeviremediklerini belirten Nahit Menteşe, "Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yaptığım dönemde Aydın Belediye Başkanlarımızdan Cevat Bey'in bu alanı otogar yapmak üzere bir talebi oldu. Halk yararına yapılacak olan bu talebe hayır diyemedik. Ama bu alana değil de Muğla Karayolu'na yapılması daha doğru olur demiştim. 40 yıl sonra dediğim gibi otogar bu alana taşındı. Eşim Birsen Hanım'ın babası rahmetli Alim Musluca'nın varisleri olarak toplam 8 mirasçı istimlak gayesi ortadan kalktığı için bu alanı geri alma kararı aldık" dedi.


İADE EDİLMEZSE YARGIYA BAŞVURACAKLAR

Aynı zamanda eski bir hukukçu olan ve Ankara'da yaşayan Nahit Menteşe, "Eski otogar alanı olan 13 bin 400 metrekare taşınmaz, 1 1 Mayıs 1973 tarihinde şehirlerarası otobüs terminali yapılmak üzere kamulaştırılmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) göre mülkiyet hakkı kutsaldır. İstimlak gayesi ortadan kalktığı için vekaletlerimizi avukata devrettik. Avukatımız aracılığıyla bu alanı Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden geri istiyoruz. Belediye bu alanı bize geri iade etmezse, yargı yoluna başvuracağız. Gerekirse konuyu AİHM'e taşıyacağız" dedi.

ESKİ OTOGAR ALANI ARA İSTASYON OLARAK KULLANILACAK

Eski otogar alanının amacı dışında kullanılmayacağını söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Boşaltılan alanı sayın Bakan'ın bağışladığı şekilde amacına uygun olarak kullanmaya devam edeceğiz. Aydın artık Büyükşehir oldu ve tek bir otogar yeterli değil. Trafiği de rahatlatmak amacıyla oluşturduğumuz ara istasyonlar var. O alan da yeniden düzenlenerek ilçe minibüslerinin kullanımında olacak. Projesi hazır ancak 3'üncü bir kişinin de hissesi olduğu için çalışmalar durdurulmuştu. O sorun da çözüldü. Eski otogar alanı ara istasyon olarak kullanılacak. İade söz konusu olmayacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Menteşe Aydın Eski Otogarını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement