Merkez Bankasından Faiz İndirimi Beklentisi - Son Dakika
Ekonomi

Merkez Bankasından Faiz İndirimi Beklentisi

THK Rektörü Prof. Dr. Ban: "Merkez Bankasının faizleri düşürmesi gerektiğini düşünmekle birlikte, bu düşüşün yüksek oranda olmayacağını bekliyorum"

04.04.2014 12:02

Türk Hava Kurumu Üniversitesi (THK) Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, "Merkez Bankasının faizleri düşürmesi gerektiğini düşünmekle birlikte, bu düşüşün yüksek oranda olmayacağını bekliyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Merkez Bankasının faiz indirimi yapması gerektiği" yönündeki sözlerini değerlendiren Ban, bankanın 17 Aralık sürecinin ardından faizleri hızla yükselttiğini hatırlattı.

Bu faiz oranlarının da Türkiye'nin gerçeklerine göre çok yüksek olduğunu belirten Ban, dolayısıyla Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun, bu durumu yeniden ele alması gerektiğini ifade etti.

Ünsal Ban, Türkiye'nin önünde kısa zamanda 2 seçimin olduğunu dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu unsuru da unutmamak gerekir. Dolayısıyla özellikle yerel seçimlerin sonuçlarının ortaya çıkmasının ardından risk algısı her ne kadar büyük ölçüde azaldıysa da önümüzdeki seçimler nedeniyle az da olsa devam ettiğini görmek gerekir. Ayrıca, faizleri yükseltmek kolaydır ama düşürmek çok zordur. Dolayısıyla 17 Aralık öncesindeki faiz oranlarını görebilmemiz için biraz daha zaman gerekiyor. Onun için Merkez Bankasının faizleri düşürmesi gerektiğini düşünmekle birlikte, bu düşüşün yüksek oranda olmayacağını bekliyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Merkez Bankasından Faiz İndirimi Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement