Mersin'de "Ahmet Yeşil Resim Yarışması" - Son Dakika
Güncel

Mersin'de "Ahmet Yeşil Resim Yarışması"

Mersin'de Türkiye'nin önde gelen ressamlarından Ahmet Yeşil'in adına 16.'sı düzenlenen "Ahmet Yeşil Resim Yarışması"na 40 farklı ülkeden yaklaşık 4 bin öğrenci katıldı.

28.05.2016 15:39

Mersin'de Türkiye'nin önde gelen ressamlarından Ahmet Yeşil'in adına 16.'sı düzenlenen "Ahmet Yeşil Resim Yarışması"na 40 farklı ülkeden yaklaşık 4 bin öğrenci katıldı.

Özel bir okul tarafından bahar şenliği kapsamında düzenlenen ve 5-13 yaş arası öğrencilerin katıldığı yarışmada, juri üyesi olan Ahmet Yeşil, diğer jüri üyeleriyle öğrencilerin büyük emekle hazırladığı resimleri değerlendirmeye aldı.

Yeşil, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl çok sayıda öğrencinin resimlerini göndererek yarışmaya katıldığını söyledi.

Beş-yedi yaş grubunun en zorlu grup olduğunu anlatan Yeşil, "Çocuklar kelime haznesinden dolayı iç dünyalarını resimle anlatırlar. Büyüdükleri zaman resimleri değişiyor tabi. Mersin'de yaşayan bir sanatçı olarak kolejin bir sanatçının adıyla böyle bir şeyi düzenlemesi çok önemli. Hem kurum hem de bu çocuklar, gençler bu yarışmada birçok değer kazanıyor." dedi.

Okul Müdürü İbrahim Belci de bu yıl 16.'sını gerçekleştirdikleri yarışmaya katılımın büyük olduğunu söyledi.

Ressam Ahmet Yeşil'in sadece Mersin'in değil Türkiye'nin ve dünyanın tanıdığı bir ressam olduğunu ifade eden Belci, "Ahmet Yeşil'in ismini verdiğimiz bu yarışmayı 16 yıldır bugünlere getirdik. Bugün de binlerce misafirimiz yarışmamıza ilgi gösterdi. Farklı kategoride Mersin'den yaklaşık 750 öğrenci yarışmaya katıldı. Ulusal ve uluslararası boyutta da şu ana kadar 40 ülkeden 3 bin 350 civarında resim var. Her yıl artan sayıda katılım oluyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'de 'Ahmet Yeşil Resim Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement