Mersin'de Gazilerden Teröre Tepki Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Gazilerden Teröre Tepki Yürüyüşü

Mersin\'de Gazilerden Teröre Tepki Yürüyüşü

Mersin'de biraraya gelen muharip gaziler ve emekli astsubaylar, Ankara'daki bombalı saldırı ile Güneydoğu'daki terör olaylarını, yürüyüşle protesto etti.

19.02.2016 13:30

Mersin'de biraraya gelen muharip gaziler ve emekli astsubaylar, Ankara'daki bombalı saldırı ile Güneydoğu'daki terör olaylarını, yürüyüşle protesto etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi üyesi gaziler ile Türkiye Astsubaylar Derneği Mersin Şubesi üyeleri, İstasyon Meydanı'nda bir araya geldi. Ailelerinin de eşlik ettiği yaklaşık 100 gazi ve emekli astsubay, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. İstiklal ve Sakarya Caddesi'ni takiben Cumhuriyet Meydanı'na geçen grup, yol boyunca slogan atarak tepkilerini gösterirken, yürüyüş güzergahındaki vatandaşlar da alkışlarla gazilere destek verdi. Sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı atan grup, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra gaziler adına kısa bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Kemal Cındız, Ankara'da yaşanan bombalı saldırı ile güneydoğuda artan terör olaylarını protesto ettiklerini söyledi. Cındız, "Evet, bu gaziler silahı bırakmıştır ama asla ve asla savaşı bırakmamışlardır. Bunlar, ülkemize kasteden hainleri her zaman bulup, onların kolunu kanadını kıracak yetenekte insanlardır. Bu vatan ve bayrak uğruna şehit olanları saygıyla anıyor, Allah'tan rahmet, ailelerine de sabırlar diliyorum" dedi. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Şube Başkanı Halil Kur ise Ankara ve Lice'deki terör saldırılarının muharip gaziler ve emekli astsubayları derinden yaraladığını söyledi.

Öte yandan Türk Büro-Sen üyeleri de şehir merkezinde SGK İl Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Mesaiye başlamadan önce bina önünde saygı duruşunda bulunan sendika üyeleri, İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Fatiha okuduktan sonra iş başı yaptılar.

Mut Belediyesi'nde görev personel de Ankara ve Diyarbakır'da şehit düşen asker ve siviller için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Belediye önünde yapılan eylemde konuşan Muhtarlık İşleri Müdürü Ali Kaya, Ankara ve Diyarbakır başta olmak üsere terör nedeni ile hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Gazilerden Teröre Tepki Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • diyarbakır t: işte bunu diyarbakır istasyon meydanında bunu yapmak lazım. pkk hdp nalet okumak lazım hdp binasına gidiyorsun biz bu olayları doğru bulmuyoruz diyoruz. ama onlada diyorki bize aynı istemiyoruz bizim halk zarar görmesin ama dedimki maden böyle diyorsun . o zaman medyanın önünde bunu doğru bulmuyoruz .ve naletliyoruz de ama bunu yapamayız neden yapamayız... 0 0 Yanıtla

Advertisement