Mersin'de Maden İşçileri İçin Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Maden İşçileri İçin Yürüdüler

Mersin\'de Maden İşçileri İçin Yürüdüler

Mersin’de bir grup sivil toplum örgütü üyesi düzenledikleri yürüyüşle Soma faciasını protesto etti.

16.05.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de bir grup sivil toplum örgütü üyesi düzenledikleri yürüyüşle Soma faciasını protesto etti.

Atatürk Caddesi üzerindeki Atatürk Evi önünde öğle saatlerinde toplanan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhuriyet Kadınları Derneği, ÇYDD, Eğitim-İş Sendikası, TEMA, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği ile CHP ve İşçi Partisi üyeleri sloganlar atarak Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasına tepki gösterdi. Eyleme siyah kıyafetlerle katılan grubun taşıdığı 'Çizmelerini çıkarma, ayakların kirlenmesin', 'Kömür bitti', 'Gözyaşlarımız siyah akıyor', 'Madencinin kaderini yazanlar utansın' yazılı dövizler dikkat çekti.

Burada grup adına konuşma yapan ADD Mersin Şube Başkanı Saadet Bilir, "Yürekleri dağlayan, yurdumuzu yasa boğan bu acı olay, hepimizi derinden yaralamıştır. Bizler biliyoruz ki, Soma'da ve ülkemizin birçok yerinde yaşanan bu iş cinayetlerinin asıl nedeni, milyonlarca emekçinin işsizlikle korkutularak, kölelik koşullarında ve denetimsiz çalıştırmaları, emekçinin emeğine, yaşamına el koyan taşeron-sermaye düzenidir" dedi.

Eyleme katılanlar, konuşmanın ardından ölen maden işçileri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. Daha sonra Atatürk Caddesi'nden yürüyüşe geçen grup, sloganlar atarak Kuvay-i Milliye Caddesi ve Silifke Caddesi'nde tepkilerini dile getirdiler. Grup, yürüyüşün ardından olaysız dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Maden İşçileri İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement