Mersin'de Silvan ve Paris Protestosu - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Silvan ve Paris Protestosu

Mersin\'de Silvan ve Paris Protestosu

Mersin'de bir grup, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı ve Paris'te yaşanan terör saldırısını protesto etti.

14.11.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de bir grup, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı ve Paris'te yaşanan terör saldırısını protesto etti.

Merkez Akdeniz İlçesi İstasyon Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişi, 'Silvan halkı yalnız değildir' sloganları attı. ' Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Ankara, Paris, insanlık katledildi sesiz kalma hesap sor' yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, slogan atarak Özgür Çocuk Parkı'na yürümek istedi. Polisin barikat kurup yürüyüşe engel olunca oturma eylemi yaptı. Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Kenan Hazar, "Reyhanlı, Suruç, Ankara ne ise bizim için Paris de odur. Bu saldırıların arkasındaki güçler aynıdır. Silvan 11 gündür kuşatma altında. Binlerce kişi ilçeyi terk etmiş durumda. Kaç kişinin hayatını kaybettiğinden bile haberimiz yok. can verenlerin çocuklar ve kadınlar olduğunu, yoksullar olduğunu sınırlı bilgiler de olsa biliyoruz" dedi. Konuşmanın ardından bir süre eylemine devam eden grup, dağıldı. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Silvan ve Paris Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement