Mersin'de Taksiciler Eylem Yaparak Sigorta Primlerinin Yüksek Olmasına Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Taksiciler Eylem Yaparak Sigorta Primlerinin Yüksek Olmasına Tepki Gösterdi

Mersin\'de Taksiciler Eylem Yaparak Sigorta Primlerinin Yüksek Olmasına Tepki Gösterdi

Mersin'de taksiciler eylem yaparak sigorta primlerinin yüksek olmasına tepki gösterdi Mersin'de taksi şoförleri zorunlu trafik sigortası primlerinin yüksek olmasına tepkilerini dile getirmek için araçlarıyla yol kapatıp eylem yaptı.

12.02.2016 18:17

Mersin'de taksiciler eylem yaparak sigorta primlerinin yüksek olmasına tepki gösterdi

Mersin'de taksi şoförleri zorunlu trafik sigortası primlerinin yüksek olmasına tepkilerini dile getirmek için araçlarıyla yol kapatıp eylem yaptı.

Yaklaşık 100 taksi sürücüsü, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası binası önünde bir araya gelip araçlarıyla yolu trafiğe kapattı. 'Trafik sigortasında fahiş fiyata hayır', 'Trafik sigortasındaki soyguna hayır', 'Trafik sigortasında fırsatçılığa son' dövizleri açan taksicilere destek veren Oda Başkanı Veysel Sarı, son düzenlemeyle zorunlu trafik sigorta primlerinde yüzde 400'a varan bir artış yaşandığını söyledi.

Taksi, servis, kamyon kamyonet, otobüs, motosiklet ve özel araç sürücülerinin fahiş fiyatlarla araçlarını sigortalatmak zorunda kaldığını belirten Sarı, "Zorunlu trafik sigortasındaki düzenlemede primlerin rekabetçi ortamda belirlenmesi ve trafik geçmişi temiz olan sürücülerin daha uygun fiyatlarla sigorta yaptırabileceği umudu verilerek duyurulan bu yeni uygulama maalesef başta şoför esnafımız olmak üzere eski-yeni tüm araç sahipleri için adeta kabusa dönüşmüştür" diye konuştu.

Oda olarak bu konuda çalışma yaparak önerilerini TBMM'ne de taşıdıklarını ifade eden Veysel Sarı şunları söyledi:

"Defalarca Türkiye Sigorta Reasürans Birliği'ne durumu izah eden başvurularda bulunduk. Enflasyon oranının üstüdeki her artışın haksız yoldan esnafımızın emeğine ortak olma çabası olduğunu anlatma gayreti içinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. İşte bu nedenle Mersin'den bir kez daha zulme, fırsatçılığa, soyguna dönüşen trafik sigortası uygulamasına dur diyecek iradeye sesleniyoruz. Çoğunluğu yurt dışı merkezli olan sigorta firmalarına ülkemiz esnaflarını ezdirmeyeceğiz. Yasal boşluktan faydalanıp esnafımızı yok eden bu uygulamaya son verin. Aksi takdirde taksici esnafı ve özel araç sahiplerinin bu zulme tepkileri çığ gibi büyüyerek sürdürülecektir."

Konuşmanın ardından bir süre korna çalan taksiciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) -

==============

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Taksiciler Eylem Yaparak Sigorta Primlerinin Yüksek Olmasına Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement